Bilanțul pe anul 2020, a Jandarmeriei Alba: Peste 10.000 misiuni și 500 apeluri la 112 și 4000 de amenzi contravenționale

0

Jandarmii albaiulieni şi-au prezentat bilanţul activităţii din anul 2020, dintre datele statistice reţinându-se faptul că aceştia au executat 10.300 misiuni de asigurare a ordinii publice.

Jandarmii au intervenit la peste 500 apeluri unice de urgență 112, aceștia au aplicând în anul 2020, 4200 de amenzi contravenționale.

“Din rațiuni de securitate sanitară, activitatea a avut loc în sistem videoconferință, în prezența domnului prefect și a șefilor structurilor M.A.I, iar rezultatele obținute, dificultățile întâmpinate și direcțiile de acțiune pentru noul an, au fost prezentate de către inspectorul șef, colonel Giurea Marius-Claudiu.

Deși anul 2020 a fost un an dificil din punct de vedere operativ, în contextul răspândirii infecției cu virusul Sars-Cov-2, Jandarmeria Alba, ca instituție direct implicată în gestionarea situației de la nivel local, a desfășurat peste 10.300 de misiuni din sfera ordinii publice. În anul 2020, față de anul precedent se notează o scădere a misiunilor de asigurare a ordinii publice, fapt cauzat de anularea multor evenimente cultural-artistice, sportive și religioase, în condițiile pandemiei, dar se remarcă o creștere semnificativă a patrulelor desfășurate în sistem independent și integrat (alături de poliție), reprezentând o creștere cu 260% față de anul 2019.

Două momente aparte le-au constituit instituirea stării de urgență și a stării de alertă, care au presupus un efort deosebit de mare pentru efectivele unității, dar și prezența activă și permanentă în spațiul public în vederea impunerii măsurilor stabilite pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus. Astfel, au fost executate aproape 700 de misiuni de asigurare și de protecție a zonelor aferente locațiilor de carantină, fiind angrenați peste 2.000 de jandarmi.

Rezultatele misiunilor pot fi prezentate sintetic prin constatarea a 32 de infracțiuni de către patrulele de jandarmi (fiind identificate 46 de persoane ca autori ai acestor fapte de natură penală) și aproape 4.200 de contravenții.

În ceea ce privește gestionarea apelurilor de urgenţă prin sistemul 112 unitatea noastră a intervenit în anul 2020 la peste 500 de apeluri. Acţiunile de intervenţie au avut ca scop rezolvarea cu operativitate a urgenţelor cetăţenilor, urmărindu-se reducerea timpului de reacţie până la prezentarea echipajelor de intervenţie la locul producerii acestuia.

Pentru anul în curs, se urmărește în mod deosebit consolidarea climatului de ordine şi siguranţă publică prin misiunile desfășurate în zonele de competență, de altfel prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor pe raza judeţului Alba”, se arată în comunicatul de presă emis cu ocazia bilanțului, de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top