Astăzi este ziua Mondială a Sănătății. Mesajul transmis de către DSP Alba

0

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății, care se celebrează în fiecare an pe data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948.

Cu ocazia acestei zile, Direcția de Sănătate Publică Alba, a transmis un mesaj special, cu îndemnul sugestiv:” Doar cu încredere, speranță și recunoștință reciprocă putem izbândi”.

²Ziua Mondială a Sănătății, marcată simbolic la data de 7 aprilie, ne găsește în acest an în plin” război” cu virusul Sars-Cov-2, un” război” greu, cu multe victime, dar din care cu siguranță vom ieși învingători. Contextul în care sărbătorim în acest an Ziua Mondială a Sănătății ne face să ne dăm seama și mai bine decât altă dată cât de importanți sunt oamenii care stau în” tranșee”: medici, asistenți medicali, asistenți comunitari și școlari, infirmiere, personal din centrele de vaccinare.

” Cu siguranță este o perioadă grea pentru toată lumea dar cu încredere, speranță și recunoștință reciprocă putem izbândi. Suntem în punctul în care cred că putem spune <<mult a fost, puțin a mai rămas>>. Ziua Mondială a Sănătății îmi oferă cel mai bun prilej să le mulțumesc sincer tuturor celor din linia întâi, tuturor celor care au înțeles să-și sacrifice timpul liber și uneori chiar propria sănătate pentru a veni în sprijinul semenilor lor”, Alexandru SINEA, director executiv DSP Alba.

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății marcată în fiecare an la 7 aprilie, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. Ziua mondială a sănătăţii, marcată pentru prima dată în 1950, reprezintă un prilej pentru Organizația Mondială a Sănătății de a aduce în prim-plan subiecte specifice de sănătate care îi preocupă pe oamenii din întreaga lume.

În anul 2021, Ziua Mondială a Sănătății promovează mesajul” Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă. Fără inechitate în sănătate”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top