Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba, a repopulat Râul Mureș, cu 1000 de kilograme de crap

0

O cantitate de 1000 kg de pește, din specia crap românesc, a fost eliberat joi, în râul Mureș, de către reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba, în cadrul unei acțiuni de repopulare.

AJVPS Alba, a repopulat în ultimii 5 ani, apele din județ, cu o cantitate totală de 10.000 kg pește.

Peștii eliberați, au avut greutăți cuprinse între 1,5 și 4 kg, toți fiind reproducători care la primăvară vor depune icre.

Primăria Alba Iulia s – a implicat activ în acest proiect, administrația locală fiind cea care a finanțat întregul demers, de altfel, la acțiunea de joi, a fost prezent și primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşă, care la finalul acțiunii a transmis un mesaj prin intermediul paginii de socializare.

Avem nevoie de ape curate în România.

Poluarea, dar și balastierele necontrolate nimicesc la propriu fauna râurilor. Astăzi, AJVPS Alba, prin finanțarea oferită de Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, a eliberat în râul Mureș 1.000 de kg de pește (crap românesc), cu greutăți cuprinse între 1.5 și 4 kg, toți fiind reproducători, care la primăvară vor depune icre. Sunt convins că este o veste așteptată nu doar de împătimiții pescuitului, dar și de toți iubitorii de natură.

Îmi doresc dezvoltarea turismului piscicol pe râul Mureș și pe raza județului Alba și, cu precădere, în zona orașului Alba Iulia. Dacă sunt orașe din România unde, pe râul Mureș, s-au dezvoltat lucruri frumoase având grijă de natură, sunt convins că și noi putem.

Mulțumim partenerilor noștri și sunt convins că dacă vom fi cu toții mai responsabili, atât persoane fizice, dar mai ales juridice, putem crea, în multe locuri, adevărate zone de vis și relaxare. Chiar ține de fiecare dintre noi!”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top