Amendamentul Dîrzu a extins aplicarea Programului național ”Schi în România” pentru mai multe zone turistice montane din județul Alba

0

Parlamentul României a adoptat Legea privind modificarea şi completerea Legii nr.526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului “Schi în România “.

În calitate de deputat de Alba, am făcut un amendament prin care am extins lista zonelor identificate pentru dezvoltarea domeniului schiabil și practicarea altor sporturi de iarnă, cuprinse în cadrul Programului național de dezvoltare a turismului „Schi în România”.

            Astfel, prin amendamentul Dîrzu, sunt cuprinse în Programul național următoarele zone: Abrud, Arieşeni, Baia de Arieş, Poarta Raiului (Şureanu), Zlatna, zona turistică ”Ursoaia” (comuna Horea, comuna Gârda, comuna Albac) Munții Șureanu, Munții Apuseni, Munții Metaliferi, Munții Bihariei, Munții Bihorului, Muntele Găina, Muntele Mare și  Munții Trascăului.

Dezvoltarea accelerată a serviciilor de turism montan, dublată de tendința europeană a dezvoltării agroturismului, impune intervenția statului în construirea unei infrastructuri rutiere, de utilități publice și de alte servicii care să aducă turismul montan la standardele TQM mondiale.

Munții Șureanu, Munții Apuseni, zona turistică ”Ursoaia”, Munții Metaliferi, Munții Bihariei, Munții Bihorului, Muntele Găina, Muntele Mare și Munții Trascăului au un potențial de dezvoltare enorm, susținut de relieful prielnic dezvoltării sporturilor de iarnă, de specificitatea serviciilor turistice din zonă și de apropierea lor de Vestul țării. Astfel, este imperios necesar ca aceste zone să fie cuprinse în programele guvernamentale de sprijin pentru dezvoltarea unor domenii schiabile și de alte sporturi de iarnă.

            În calitate de vicepreședinte al comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, am votat cu inima deschisă acest amendament, gândindu-mă la moții și la cetățenii județului Alba din aceste zone care vor putea prospera din serviciile turistice de iarnă. Îmi doresc ca județul nostru să devină o bijuterie a sporturilor de iarnă pentru întreaga țară și, în acest sens, cred că un prim-pas l-am făcut astăzi în Parlament.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top