ALTE 7 PERSOANE CERCETATE PENTRU TĂIERE ILEGALĂ ŞI FURT DE ARBORI RETINUTE DE POLITISTI

0

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat în, 5 noiembrie a.c., activităţi specifice pentru documentarea preocupărilor infracţionale a unor persoane bănuite de tăieri ilegale şi furt de arbori din păduri situate pe raza comunei Vinţu de Jos.  În cauză sunt vizate 26 de persoane care, prin activitatea infracţională, ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 600.000 lei.

controale material lemnosLa data de 05.11.2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, împreună cu specialişti silvici, au continuat cercetările necesare pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

Activităţile de cercetare efectuate azi, 05 noiembrie a.c., au vizat 7 persoane din comuna Vinţu de Jos, în sarcina cărora s-a faptul că, în perioada 2008 – 2013, au participat împreună cu alte 19 persoane la tăierea ilegală de arbori şi sustragerea materialului lemnos rezultat de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure de gorun, situată pe raza comunei Vinţu de Jos, aflate în proprietatea unor persoane fizice.

Cele 7 persoane au fost conduse în teren, în vederea definitivării expertizei tehnice judiciare dispuse în cauză iar ulterior la sediul Poliţiei municipiului Alba Iulia, unde au fost audiate.

Pe baza probelor administrate în cauză poliţiştii au luat faţă de aceştia măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba.Din cercetările efectuate până în prezent se estimează că masa lemnoasă rezultată în urma tăierilor ilegale este de 2.553 metri cubi, iar prejudiciul cauzat este de  557.695.În cauză cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori tăiaţi fără drept.

Activităţile de azi, au fost precedate de acţiunea desfăşurată în această cauză la data de 02 noiembrie a.c. în urma căreia au fost reţinute alte 9 persoane bănuite de tăiere ilegală şi sustragerea de material lemnos.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top