Alertă la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: 30 cadre medicale confirmate cu coronavirus

0

Un număr de 30 persoane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, cadre medicale și personal auxiliar, au fost confirmate cu COVID – 19.

Cadrele medicale infectate și – ar desfășura activitatea pe secțiile ATI, Interne, Chirurgie și Urologie, ale Spitalului Județean de Urgență Alba.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de către conducerea unității medicale, este vorba depre 5 medici, 13 asistenți medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare, ale cător teste au ieșit pozitive cu Sars -COV – 2.

Conform sursei citate, persoanele infectate sunt asimptomatice, fiind internați în acest moment patru angajați, iar restul cadrelor medicale infectate cu virusul asiatic, se află în izolare.

Precizări venite din partea SJU Alba:

“SJU Alba Iulia a decis testarea tuturor angajaților pentru depistarea COVID-19, având în vedere transmiterea comunitară

Având în vedere transmiterea comunitară și creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia s-a decis testarea tuturor angajaților, personal medico-sanitar, dar și tehnic economic și socio-administrativ.

Astfel, în perioada 14-28 septembrie, au fost efectuate un număr de 714 teste, cu scop de screening sau în urma contactului direct cu un caz confirmat, conform metodologiei. În urma testelor efectuate, în ultimele 14 zile, au fost confirmate 30 persoane din rândul personalului medico-sanitar, după cum urmează: 13 asistenți medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare și 5 medici.

Toate cadrele medicale prezintă forme ușoare sau sunt asimptomatice. Patru angajați ai SJU, cu forme ușoare, sunt internați, în prezent, pentru supraveghere și evaluări medicale. Celelalte cadre medicale confirmate se află în izolare.

În cursul zilei de marți, 29 septembrie 2020, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia vor mai fi testate 146 de cadre medicale si personal TESA – testări efectuate cu scopul de screening. Astfel, sunt testați și angajați ai SJU Alba Iulia care nu au simtpome, nu cunosc să fi intrat în contact cu persoane confirmate, dar care pot fi pozitivi și asimptomatici.

La SJU Alba Iulia, personalul medico-sanitar este testat la perioade regulate de timp. Însă, la mijlocul lunii septembrie, având în vedere accentuarea pandemiei, s-a decis testarea întregului corp de angajați, într-o perioadă scurtă de timp, ținând cont și de numărul zilnic de pacienți care necesită testare.

Date generale despre pacienți

Din 18 martie și până în prezent, în cadrul secției de Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia au fost internați 594 pacienți suspecți; pentru 461 dintre aceștia a fost confirmată infecția cu virusul SARS-CoV-2, în urma testului RT-PCR.

Din 27 martie și până în prezent, în secția ATI au fost tratați 54 de pacienți cu forme severe/critice.

În prezent în secția Boli Infecțioase a Spitalului sunt internați 48 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, cu forme ușoare, dar cu boli asociate, respectiv cu forme medii și severe (majoritatea cu comorbidiăți). Un număr de 8 pacienți cu forme severe/critice sunt internați în compartimentul ATI COVID”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top