Alba Iulia: Mijloacele de transport în comun verificate de polițiști, în contextul pandemiei de COVID 19

0

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, la nivelul județului Alba, se desfășoară acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară.

Marți, polițiștii din cadrul Poliției Locale a municipiului Alba Iulia alături de jandarmi, sub autoritatea Prefectului, au desfășurat o acțiune în vederea prevenirii răspândirii SARS-COV2 de către conducătorii mijloacelor de transport public de persoane din Alba Iulia, și implicit a pasagerilor acestora.

În urma acțiunii, au fost verificate 98 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 140 de persoane.

“Pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 polițiștii din Alba Iulia au acționat ieri pe mijloacele de transport în comun și au verificat dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară. Au fost verificate 98 de mijloace de transport în comun. Acțiunile organizate sub autoritatea prefectului vor continua.

La data de 29 septembrie, între orele 11.00 – 13.00 și 18.00 – 20.00 Poliția Municipiului Alba Iulia a organizat o acțiune pe mijloacele de transport în comun, care circulă pe raza municipiului, ce a vizat verificarea modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în contextul pandemiei de SARS-CoV-2. Au fost verificate 98 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 140 de persoane.

Polițiștii le-au atras atenția călătorilor care nu purtau, sau purtau masca în mod necorespunzător, cu privire la obligativitatea folosirii acesteia.

La acțiune au luat parte jandarmi și polițiști locali.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește faptul că nepurtarea măștii, care să acopere gura și nasul în spațiile publice închise sau în transportul în comun, se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei conform Legiii 55/2020 privind starea de alertă.

Îi asigurăm pe toții cetățenii județului că activitățile noastre sunt efectuate strict în scopul protejării lor, precum și de faptul că urmărim toate opiniile și ne adaptăm acțiunile în funcție de acestea.

Mulțumim pe această cale celor care dau dovadă de spirit civic și ne semnalează posibile încălcări ale normelor legale și aşteptăm, în continuare, sprijin în activitățile pe care le desfăşuram în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top