Activități de informare cu privire la BULLYING, desfășurate de polițiști, în unitățile de învățământ din Aiud și Sebeș

0

În săptămâna care se încheie, peste 350 de elevi din municipiile Sebeș și Aiud, au discutat cu polițiștii de la prevenire și siguranță școlară despre bullying și măsurile utile pentru prevenirea victimizării din infracțiuni.

Acțiunile informativ – preventive în unitățile de învățământ vor continua pe toată durata anului școlar.

În săptămâna 22 – 26 noiembrie 2021, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba au desfășurat activităţi informativ – preventive în 6 unități de învățământ liceal și gimnazial din municipiile Aiud și Sebeș.

Peste 350 de elevi ai Liceului Tehnologic Aiud, Colegiului Național” Titu Maiorescu” Aiud, Școlii Gimnaziale” Axente Sever” Aiud, Școlii Gimnaziale Numărul 2 Sebeș, Liceului cu Program Sportiv Sebeș și ai Colegiului Național” Lucian Blaga” Sebeș, au participat la dezbaterile care au vizat prevenirea bullying-ului, siguranța pe internet, prevenirea victimizării din trafic de persoane şi consum de droguri şi nu în ultimul rând prevenirea victimizării din accidente rutiere.

Poliţiştii le-au oferit tinerilor explicaţii legate de răspunderea penală şi le-au făcut recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație de victimă sau martor la o faptă de agresiune.

Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua pe durata întregului an școlar.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top