Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din județul Alba

0

În ultimele 48 de ore, echipe mixte formate din polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul controalelor efectuate, oamenii legii au verificat 102 agenți economici și peste 200 de mijloace de transport, aceștia aplicând 20 de sancțiuni contravenționale, din care 9 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

“Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

 Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost verificați 102 agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

 De asemenea, au fost verificate 227 de mijloacele de transport, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale, din care 9 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 11 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 2.100 de lei.

 Reamintim cetățenilor recomandarea de a respecta măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top