Achiziții de mare gabarit la CUPRU MIN. Două autobasculante Komatsu de 91 tone vor crește productivitatea COMPANIEI

0

CUPRU MIN SA SA Abrud a achiziționat utilaje de mare capacitate în vederea dezvoltării societății din județul Alba. Noul director general, ing. Dorel Tomuș, pune accent pe achiziționarea de utilaje de mare capacitate pentru creșterea productivității muncii celor 550 de angajați.

Astfel, în luna august 2018, s-au contractat două autobasculante Komatsu de 91 tone, care după operația de ansamblare și rodaj tehnic vor intra în exploatare.

Dorel Tomuș, directorul general Cupru Min SA s-a prezentat în fața consiliului de administrație cu un plan de management care a fost aprobat și cu care va rezolva o parte din problemele companiei, mai ales cele de mediu.

CUPRU MIN SA Abrud este o societate înființată cu scopul valorificării zăcământului de minereu cuprifer de la Roşia Poieni, are obiectiv asigurarea necesarului de cupru pentru economia românească și este cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă, din RomâniaCompania funcționează sub autoritatea directă a Ministerului Economiei, având acelaşi obiect de activitate pentru care a fost înfiinţată.

Autobasculanta de carieră e un tip de autobasculantă destinată exclusiv lucrărilor în cariere și mine de extracție a minereurilor naturale utile. Din cauza greutății și a dimensinilor extrem de mari, exploatarea vehiculului pe drumurile de uz comun este imposibilă. Modelele gigantice ale acestui tip de autobasculante sunt transportate pe bucăți la locul lucrărilor, și sunt asamblate pe loc.

De regulă autobasculantele de carieră au o structură biaxială cu tracțiune completă, și bena descărcândă în spate. Capacitatea de încărcare a autobasculantelor de carieră variază între 36 și 363 tone.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top