55 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU ACOLIŢII LUI GERALD SCHWEIGHOFER

0

Încă 32 de ani de închisoare pentru reţeaua mandatarului Cascade Empire şi a “miliardarului” lui Karl Schmidt. Un total de peste 55 de ani de închisoare pentru retrocedarea cu acte false a 3 munţi

 Statul Român, deşi notificat de Nostra Silva, nu a făcut niciun demers pentru recuperarea proprietăţilor de la compania lui Gerald Schweighofer.

 

La 29 noiembrie 2017, Curtea de Apel Piteşti a pronunţat o nouă decizie definitivă în unul din dosarele penale care privesc retrocedarea cu acte false a munţilor Puru, Galbenu şi Petrimanu, din judeţul Vâlcea, urmată de înstrăinarea acestor proprietăţi către societatea Cascade Empire, partea a grupului de firme patronat de Gerald Schweighofer.

 

Astfel, prin decizia penală 1100 din 29 noiembrie 2017 instanţa:

 

  1. l-a condamnat pe Basarabă Mircea la 10 ani de închisoare

 

  1. l-a condamnat pe Petrulian Mihai Dan la 10 ani de închisoare

 

  1. l-a condamnat pe Deaconeasa Gheorghe la 12 ani de închisoare.

 

Printr-o soluţie anterioară, cu privire la alte fapte penale legate de retrocedarea frauduluoasă a munţilor Puru, Galbenu şi Petriman (decizia penală 662 din 3 iunie 2016), Curtea de Apel Piteşt:

 

  1. l-a condamnat pe Basarabă Mircea la 7 ani de închisoare;

 

  1. l-a condamnat pe Petrulian Mihai Dan la 6 ani de închisoare;

 

  1. l-a condamnat pe Deaconeasa Gheorghe la 7 ani şi 6 luni de închisoare.

 

  1. l-a condamnat pe Păduraru Constantin (fost director al Arhivelor Naţionale Neamţ) la 3 ani de închisoare.

 

Basarabă Mircea a fost partener contractual şi mandatar al companiei Cascade Empire.

Gheorghe Deaconeasa a fost şef al Ocolului Silvic Voineasa, din cadrul RNP – Romsilva, partener de nădejde al Holzindustrie Schweighofer, unde a livrat mii  de metri cubi de masă lemnoasă exploatată ilegal (conform rechizitorilor procurorilor).

Petrulian Mihai Dan a certificat pentru conformitate cu originalul actele falsificate.

Păduraru Constantin, fost şef al Serviciului Judeţean Neamţ din cadrul Arhivelor Naţionale ale României, a primit în arhive actele falsificate, eliberând ulterior exemplare cu … ştampila Arhivelor Naţionale.

Gerald Schweighofer şi compania sa, Cascade Empire, refuză să restituie Statului Român cei trei munţi care au ajuns în mâinile lor ca urmare a activităţii unei reţele infracţionale condamnate în mod definitiv de instanţele din România.

Refuzul este suţinut cu toată forţa de Ministerul de Finanţe, care, deşi notificat de Nostra Silva, refuză să demareze procedurile judiciare de recuperare în proprietatea Statului Român a munţilor Puru, Galbenu şi Petrimanu.

FSC refuză de asemenea să valorizeze, în procedura de reasociere a Holzindustrie Schweighofer, faptele penale ce fac obiectul deciziilor definitive ale instanţelor româneşti.

Despre Gheorghe “Gicu” Deaconeasa, Mircea Basarabă şi relaţiile lor cu Holzindustrie Schweighofer şi Cascade Empire :

Cum a fost pus la cale Jaful PĂDURILOR României. Interceptările Direcției Naționale Anticorupție și personajele cheie ale acestei AFACERI

Distribuie

Lasă un comentariu

Top