Ziua Universală a Iei, sărbătorită vineri la Abrud

0

Ziua Universală a Iei, va fi sărbătorită vineri, în cadrul unui eveniment cultural, care va avea loc în orașul Abrud.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Primăria Orașului și Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud.

De la ora 11.00,

în Sala Atelier a Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, va avea loc activitatea „Ziua Universală a Iei – Poartă IE cu mândrIE”, în cadrul căreia se vor desfășura mai multe ateliere de valorificare a culturii tradiționale, pregătite alături de partenerii noștri: Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Școala Gimnazială Daia Română, Biblioteca Comunală Daia Română și Biblioteca Comunală Sohodol.

Din program amintim: prezentarea proiectului „Ziua Universală a Iei”, tema anului 2022: „Apreciere și Recunoaștere”; prezentarea cărților „Lumină la plural”, realizatori: Cornel P. Comșa, Ion Lopădeanu Aiudeanu, în colaborare cu Gheorghe Albu, Marinela Baba și Tamaș Arpad și „Oameni din Munții Apuseni”, de Ion Mărgineanu; „Când vii bade-n șezătoare”, atelier de cusut susținut de membrele atelierului „Alba coase ie”, de la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor”, coordonat de Ana Comșa.

Nu vor lipsi momentele muzicale, de joc popular tradițional și de teatru de inspirație folclorică, prin amabilitatea Corului „Flori de mai”, de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, dirijor prof. Cristina Florea, acompaniază la pian prof. Elena Beșliu, Grupului vocal „Țarina” al Cuprumin Abrud, Ansamblului de dansuri populare „Brădeana” din Sohodol, coregraf Oana Joldeș și a grupului de elevi din Daia Română, coordonați de prof. Schiau Elena și bibliotecar Sinefta Cibu, care vor pune în scenă teatrul popular „Lodovica și Indrei”.

Evenimentul de vineri, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în cadrul proiectului 3.22 RomânIA tradițională, va fi moderat de prof. Daniela Floroian și se va bucura de participarea reprezentanților autorităților locale și județene.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top