Weekend cu ploi si praf saharian

0

praf saharian

Vremea devine instabila sambata si se raceste usor. Vor fi innorari si se vor semnala averse insotite de descarcari electrice pe arii relativ extinse in jumatatea de vest a tarii si local in rest.
De altfel, meteorologii au emis o atentionare de ploi valabila incepand de sambata dimineata, de la ora 11:00, pana luni seara, la ora 23:00.

„In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, in cursul zilei de sambata, in jumatatea vestica a teritoriului si in zonele de munte, iar incepand cu noaptea de sambata spre duminica, mai ales in regiunile sudice, centrale si ulterior in cele estice.
Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat, indeosebi in zonele de deal si de munte, 40-50 l/mp. Ploile vor avea si caracter torential si vor fi insotite de descarcari electrice si izolat de grindina”, transmite ANM.
De asemenea, meteorologii avertizeaza ca precipitatiile pentru aceasta perioada „pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar in concentratii reduse”.
Temperaturile maxime vor fi mai scazute fata de vineri, dar se vor mentine mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, astfel incat vor fi cuprinse intre 14 grade pe litoral si 24 de grade in sudul Munteniei.(ziare.com)

Distribuie

Lasă un comentariu

Top