Votul în Comisia CONT: Kovesi a obținut 12 voturi, Bohner 11, iar Ritter un vot

0

Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, în urma audierilor care au avut loc, marți, la Bruxelles.

Kovesi a primit 12 voturi în Comisia CONT, în timp ce francezul Francois Bohnert a primit 11 voturi. Un singur vot a primit cel de-al treilea candidat pentru funcția de procuror-șef european, germanul Andres Ritter.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a publicat, pe Facebook, rezultatul votului în Comisia CONT.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată, marți, în faţa comisiilor pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European pentru funcţia de post de procuror-şef european.

Fosta șefă a DNA a declarat că prioritatea ei este crearea unui Parchet european independent şi eficient, că nu este vinovată de nicio una dintre acuzațiile care i se aduc în România și că are o experiență vastă în spate care o va ajuta să-și respecte obligațiile ce-i revin în această misiune. Kovesi a primit aplauze la final.

Candidaţii pentru primul post de procuror-şef european pentru infracţiuni împotriva bugetului Uniunii Europene au fost audiaţi la Bruxelles, în comisiile pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European (sursa:protv)

Distribuie

Lasă un comentariu

Top