Vine gerul peste România. Avertizare de vreme geroasă, valabilă până miercuri dimineață

0

Meteorologii anunță ger năprasnic în mai multe regiuni ale țării. Dacă până acum ninsoarea și-a făcut simțită prezența, din această noapte, temperaturile vor fi în scădere, ajungând chiar sub -20 de grade Celsius în depresiunile intramontane.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o informare prin care sunt anunțate nopți și dimineți geroase începând din această noapte, 16 ianuarie, ora 02:00 până în data de 20 ianuarie, ora 10:00.

Astfel, în intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade. Meteorologii au prognozat maxime diurne preponderent negative care se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala polei.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top