VIDEO – Adunarea Generală a ONU a votat în favoarea Pactului Global pentru Migrație. România printre statele care s-au ABȚINUT !

0

Cu 152 voturi pentru, 5 împotrivă și 12 abțineri, Adunarea Generală a ONU a aprobat Acordul Global pentru o migrație sigură, ordonată și regulată.Astfel, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a aprobat în mod oficial Acordul global pentru migrație sigură, ordonată și regulată, un acord fără caracter obligatoriu adoptat la Marrakech la 10 decembrie de 164 de state membre și descris de șeful ONU, António Guterres, ca o “foaie de parcurs pentru prevenirea suferinței și haos”.

În observațiile de deschidere, președintele María Fernanda Espinosa a spus că “trebuie să ne asigurăm că migrația are o față umană și că migrația este în cele din urmă sigură, ordonată și reglementată. Pentru a realiza o Organizație Națiunilor Unite, care este mai relevantă pentru toți oamenii, trebuie să ținem cont de cei peste 250 de milioane de imigranți din întreaga lume și din comunitățile gazdă “.

Cu toate acestea, înainte de vot, Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe al Ungariei, a declarat că migrația este “un fenomen periculos” și că “migrația a demonstrat că a fost capabilă să destabilizeze țările de origine, țările de tranzit și sa dovedit a pune un enorm riscul de securitate în țările de destinație, printre altele prin crearea unor societăți paralele. “

Szijjártó a declarat că Ungaria “va continua să ne protejeze granițele cu strictețe și strictețe” și că “vom păstra Ungaria ca țară maghiară”.

Vorbind după Szijjártó, secretarul de externe al filipinezului, Teodoro Locsin, a declarat: “Migrația este o responsabilitate partajată a statelor de expediere, de primire și de tranzit”.

Locsin a spus: “Nimeni nu poate să se adreseze [migrației] în sine, nici nu ar trebui să presupună că vreun stat va conduce să spună ce poate și nu se poate face în acest sens”.

Secretarul a mai spus că Compactul este “un triumf al multilateralismului. Este o afirmare a suveranității care acționează în concert cu alte suveranități pentru obiective umane “.

Votul împotriva adoptării GCM, Statele Unite a declarat că reprezintă un efort de a promova guvernanța globală în detrimentul dreptului suveran al statelor de a-și gestiona sistemele de imigrație în conformitate cu legile, politicile și interesele lor naționale “.

Pactul global privind migrația este primul cadru global negociat pentru o abordare comună a migrației internaționale în toate dimensiunile sale. Deși nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, Compactul este rezultatul unui proces intens de negocieri care oferă o platformă puternică de cooperare în materie de migrație acum și în viitor, pe baza celor mai bune practici și a dreptului internațional, pentru ca migrația să fie sigură și pozitivă pentru toți.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top