VĂ ORDON : Să țineți minte ! Documentar de CENTENAR

0

Eroismul e arta de a sluji neamul, prin sacrificiul personal, este povestea de viață a lui Moș Lincu. Un bătrân de 90 de ani, plugar de meserie și pensionar CAP. Un român, căruia România, pentru care a luptat pe font, îi dă câțiva lei pensie.

Moș Lincu, este un EROU, despre care noi nu știm, un EROU care nu are loc în nici o carte de istorie, un EROU uitat, care pentru a supraviețui, este obligat să croșeteze ciorapi și căciuli pe străzile Bucureștiului.

Găsiți un răgaz de opt minute și urmăriți un film realizat de Constantin Ghiță, care a regizat într-un mod magistral povestea lui Moș Lincu. Astăzi, un astfel de om pare rupt dintr-o alta lume.

Fundația Ortodoxă Ieromonah Arsenie Boca, Centru Pentru Politici Locale și Opinia Transilvană, vă prezintă acest film cu ocazia Centenarului, alături de un îndemn: Ioan Ianolide spunea: “Omul este indiferent omului şi, prin urmare, răul nu mai are nicio stavilă. “În an Centenar vă cerem să facem din Moș Lincu, un EROU CUNOSCUT, pentru întreaga țară. Să ne aducem aminte că acest OM a luptat pentru ca România de acum să împlinească 100 de ANI, La Mulți Ani România!!! La Mulți Ani, Moș Lincule!!!

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top