Tinerii agricultori din Alba au fost eliminați de Guvernul PNL!

0

Guvernul LuCOVID Orban i-a ocolit pe tinerii agricultori din județul Alba. Degeaba i-a scos PNL-ul pe tinerii din Mihalț la defilare în fața ministrului Oros=efect ZERO! Sau poate că numai atât au fost în stare să facă actualii parlamentari de Alba de la PSD și PNL…

Agenția Domeniilor Statului (ADS) a inițiat în 26 octombrie prima sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă, în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani. Iar județul Alba NU a fost inclus pe listele actualei guvernări… Ministerul a inclus numai Călărași, Dolj, Dâmbovița, Galați, Satu Mare și… Hunedoara!

Chiar și așa, Ministerul Agriculturii a respins mai mult de jumătate dintre tinerii care își doresc să activeze în domeniul agricol. Conform listei publicate de ADS din 125 de cereri, doar 61 au fost declarați eligibili și vor primi cele 50 ha de teren de la ADS.

Aceasta este adevărata față a PNL și PSD, care țin partea marilor lanțuri de supermarketuri și încurajează importurile de alimente din spațiul european, în loc să sprijinim și să subvenționăm propria noastră agricultură.

Așa nu se mai poate!!!Olanda (41,543 km²) este de 5 ori mai mică decât România (238,397 km²) ca și suprafață, dar este nr.1 la agricultură în Europa și locul 2 în lume după SUA.

AGRICULTURA trebuie să devină motorul economiei, dar trebuie să începem cu începutul: SALVAREA SATULUI ROMÂNESC! Și o vom face pornind de cu aceste măsuri:

  • Facilitarea accesului firmelor mici, a IMM-urilor și a producătorilor locali la accesarea fondurilor europene și guvernamentale, precum și linii de finanțare dedicate strict pentru acestea
  • SUBVENȚIONAREA TUTUROR CRESCĂTORILOR DE BOVINE fără pragul de 5 animale la lapte sau 10 la subvenția de carne
  • Reducerea birocrației dosarelor APIA și a timpului de așteptare până la primirea subvențiilor
  • Granturi și teren agricol pentru TINERII care doresc să se instaleze LA SATE!
  • Înființarea de CENTRE DE COLECTARE: lapte, carne, fructe, lână, piei de animale, lemn
  • REDESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE (cu excepția porcinelor, până la eradicarea pestei porcine africane)

 ROMÂNIA poate da de mâncare întregii Europe! NOI știm cum și o vom face!

Suntem PROsatul românesc, PROduse românești și PROducători locali! Într-un cuvânt: PRO ROMÂNIA!

IOAN LAZĂR

Candidat Camera Deputaților PRO ROMÂNIA

Comandat de partidul ProRomânia filiala Alba cod unic mandatar financiar 11200008.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top