Șofer din Cugir, reținut de polițiști, pentru că a condus fără permis. A încercat să îi ducă în eroare pe oamenii legii că i – a fost furat autoturismul

0

Polițiștii din orașul Cugir, au reținut joi, un bărbat în vârstă de 33 ani din localitate, pentru infracțiunile de conducere fără permis și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Bărbatul a încercat să îi ducă în eroare pe polițiști, printr – o reclamație, în care acesta denunța furtul autoturnului personal.

La data de 27 ianuarie 2022, polițiștii din Cugir au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 33 de ani, din Cugir, care este cercetat pentru conducere fără permis și inducerea în eroare a organelor judiciare.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 25 ianuarie 2022, în timp ce conducea un autoturism la care avea atașată o remorcă încărcată cu lemne, a ignorat semnalele acustice și luminoase ale echipajului de poliție și și-a continuat deplasarea, pe un câmp.

Polițiștii au găsit autoturismul abandonat și l-au indisponibilizat, împreună cu remorca încărcată cu lemne.

Ulterior, pentru a scăpa de răspundere, bărbatul a sunat la 112 și a reclamat faptul că, anterior, i-a fost sustras autoturismul.

În urma probatoriului administrat, față de acesta, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

În plus, polițiștii i-au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.900 de lei, pentru lipsa asigurării de răspundere civilă a autoturismului și remorcii, lipsa inspecției tehnice periodice și pentru că nu a putut prezenta documente legale de proveniență pentru cei doi metri cubi de material lemnos transportat. Acesta din urmă a fost confiscat și predat în custodia unui ocol silvic

Distribuie

Lasă un comentariu

Top