Șeful Poliției Locale, Daniel Ilcu, demis din funcție de primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa

1

Daniel Ilcu, șeful Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia, a fost demis joi, de către primarul municipiului, Gabriel Pleşa.

Motivele demisiei fostului șef al Poliției Locale, sunt acelea că acesta în timpul cât a fost la conducerea instituției, nu și – a îndeplinit atribuțiile din fișa postului în mod corect și onest, periclitând imaginea publică a acesteia prin gesturile sale.

Interimatul ca șef al Poliției Locale Alba Iulia, va fi ținut de către Ioan Vodă, Şef Serviciu Poliţia Locală.

„Nu este o decizie pe care am luat-o ușor. Timp de mai multe luni am analizat situația domnului Ilcu și mi-aș fi dorit ca acesta să se achite cu onoare și profesionalism de atribuțiile sale.

Din păcate, comportamentul acestuia ne-a pus în situația de a lua această decizie, pentru că nu putem permite ca activitatea Poliției Locale să fie perturbată de acțiunile, ori mai degrabă inacțiunile, unui singur om și pentru că nu putem accepta ca prestigiul și imaginea acestei instituții să fie afectate în mod negativ de comportamentul domniei sale.

Poliția Locală este și trebuie să rămână o instituție care se află în slujba cetățenilor din Alba Iulia, o instituție în care aceștia să aibă încredere.

În cele peste 6 luni de când am preluat mandatul de Primar nu au existat „epurări” ori schimbări din funcții, nu au fost demiși directori sau șefi de departamente, însă fiecare angajat al acestei instituții trebuie să înțeleagă că, atât timp cât lucrează în Primăria Alba Iulia, atât timp cât eu voi conduce această instituție, trebuie să se achite cu demnitate și onoare de toate atribuțiile din fișa postului, că trebuie să lucreze în permanență în interesul cetățeanului”, a declarat Primarul Gabriel Pleşa.

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, a fost implicat în luna decembrie a anului trecut, într – un accident rutier.

Acesta a fost transportat la spital pentru a – i fi recoltate probe biologice de sânge, constatând – se că acesta se afla la volanul mașinii instituţiei pe care o conduce, sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie uriașă, de 5,6 la mie.

De la producerea evenimentului rutier, Daniel Ilcu nu s – a mai prezentat la locul de muncă.

Din cauza alcoolemiei uriașe, șeful Poliției Locale, ar fi intrat în comă alcoolică, iar medicii din cadrul SJU Alba, s – au luptat să – l țină în viață.

Pe numele lui Daniel Ilcu, parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a deschis un dosar „în rem” pentru vătămare corporală din culpă și a solicitat IPJ Alba să transmită toate documentele pentru efectuarea cercetărilor exclusiv de către procuror.

Șeful Poliției Locale Alba, era în stare de inconștiență, în momentul când a fost găsit în mașina instituției, de către mai mulți martori.

Daniel Ilcu este şeful Poliţiei Locale Alba Iulia din iunie 2018. Ilcu a ieșit la pensie din Poliţie, unde a lucrat la o structură de securitate.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top