Se scumpește gunoiul în Alba Iulia. Locuitorii Municipiului, vor plăti 3,65 lei

0

Începând din 7 aprilie, locuitorii municipiului Alba Iulia, vor plăti colectarea gunoiului mai scump.

Consiliul Local Alba Iulia, a aprobat în ședința de marți, au votat majorarea tarifelor pentru colectarea gunoiului, la o valoare de aproximativ 3,65 lei TVA.

Motivul scumpirii colectării gunoiului, este acela al transportului firmei de salubritate care ridică deșeurile în acest moment de la nivelul municipiului, de la rampa de transbordare de pe centura orașului, la groapa ecologică din Oradea.

Autorităţile speră ca la sfârșitul lunii aprilie, groapa de gunoi de la Galda de Jos, să poată fi operațională, iar gunoiul adunat să poată fi adus acolo, și nu la Oradea.

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a trimis un mesaj referitor la problema majorării tarifului pentru colectarea deșeurilor din oraș, edilul declarând că această măsură luată astăzi, de aleșii locali, este “una temporară”.

“În cursul zilei de astăzi, 6 aprilie, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat modificarea contractului cu Polaris M Holding, privind serviciul de colectare a deșeurilor menajere, în sensul unei creșteri a tarifelor practicate pentru acest serviciu.

Este o măsură temporară, pe care am fost obligați să o luăm, în contextul în care locul final de depozitare a deșeurilor colectate în Alba Iulia a fost schimbat de la depozitul din Târgu Jiu, operat de Polaris M Holding, la depozitul ecologic din Bihor, operat de Eco Bihor SRL Oradea.

Nu am luat această decizie cu ușurință, cu atât mai mult cu cât situația care a impus-o nu ține de administrația locală, însă ea este singura alternativă la necolectarea deșeurilor.

Din păcate, autorizația de mediu pentru depozitul de la Târgu Jiu a fost suspendată iar rampa ecologică de la nivelul județului, de la Galda de Jos, nu este încă operațional.

Există însă și vești bune. După ani de zile în care punerea în funcțiune a sistemului integrat de management al județului a fost amânată, din diverse motive ce au ținut de legislație și proceduri, rampa ecologică de la Galda a fost preluată de compania care a câștigat licitația, RER Vest din Bihor.

Este vorba de aceeași companie care în urmă cu aproape trei ani a câștigat și contractul pentru colectarea deșeurilor la nivelul municipiului și care, odată ce rampa va fi pusă în funcțiune, va prelua în gestiune și serviciul de colectare în Alba Iulia.

Punerea în funcțiune a rampei de la Galda, într-un termen cât mai scurt sperăm, va veni să răspundă unei așteptări de ani de zile a locuitorilor din Alba Iulia și întreg județul și va însemna eliminarea costurilor aferente transportului deșeurilor la distanțe foarte mari, cum se întâmplă în prezent.

Ne dorim ca această situație în care încă ne aflăm să ia sfârșit cât mai repede iar albaiulienii să beneficieze de servicii moderne de colectare a deșeurilor, servicii prompte și, mai ales, la costuri cât mai mici”, se arată în mesajul transmis de primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top