Poliția Animalelor Alba Iulia: Un pui de cucuvea și o lebădă, salvate la Ciugud Și Războieni

0

Un pui de cucuvea și o lebădă rănită, două specii protejate, au fost salvate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, din comună Ciugud și localitatea Războieni.

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost anunțați miercuri, de către un bărbat din Ciugud, cu privire la faptul că a găsit, în curtea locuinței sale, un pui de cucuvea.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au preluat, în siguranță, pasărea, care face parte din specia” cucuveaua mică”, iar ulterior au predat-o Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Alba.

Nu este prima intervenție a polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor din județul Alba, pentru salvarea unei păsări dintr-o specie protejată.

Sâmbăta trecută, aceștia au intervenit pe raza localității Războieni, unde, un localnic a găsit, în curtea locuinței sale, o lebădă rănită. Pasărea a fost dusă la un cabinet veterinar, iar ulterior a fost transferă la o clinică veterinară din Cluj.

Cucuveaua mică și lebăda sunt specii protejate, iar, imediat după ce vor prinde suficientă forță, vor fi eliberate mediului natural.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top