Pleci cu mașina în vacanță? Lucruri pe care nu ai voie sa le ratezi înainte de a porni la drum

0

Drumurile lungi cu mașina personală, mai ales atunci când pleci în vacanță, sunt extrem de plăcute, chiar dacă sunt, uneori, extrem de obositoare. Însă, pentru a te putea bucura din plin de o călătorie fără nicio grijă, este imperios necesar să rezolvi câteva lucruri înainte de a pleca la drum.

Siguranța este extrem de importantă în orice călătorie, însă, în sezonul rece, lucrurile pot deveni complicate dacă nu știi exact ce trebuie să faci înainte de pleca în vacanță.

Din materialul următor vei afla ce trebuie să faci sau să achiziționezi înainte de a pleca în călătorie. 

Ce trebuie să faci înainte de porni într-o călătorie cu mașina, mai ales pe timp de iarnă

Orice călătorie, indiferent de destinația ei, trebuie să se desfășoare în siguranță, iar toate documentele necesare unei călătorii trebuie să fie plătite la zi. O întâlnire cu brokerii de asigurări  de la asigurari.contactless.ro ar trebui să fie un must-have înainte de orice drum mai lung, mai ales dacă pleci în străinătate. În plus, nu uita de verificarea asigurării RCA, aceasta trebuie făcută pentru a știi că totul este în regulă din punct de vedere legal și poți pleca la drum fără nicio problemă cu autoritățile. 

Însă, pe lângă verificarea acesteia, trebuie să ai grijă ca rovinieta ta să fie valabilă, iar dacă depășești granița României, nu uita să te interesezi de ce viniete vei avea de achitat pe acele drumuri. 

Dacă ai rezolvat partea cu documentele obligatorii, nu uita de verificările tehnice ale automobilului pe care ar fi indicat să le faci. O vizită la un service auto pentru o verificare riguroasă a frânei, a uleiului si a altor lucruri esențiale pentru buna funcționare a mașinii sunt imperios necesare.

De asemenea, și pneurile trebuie verificate pentru a putea circula în siguranță. Presiunea, echilibrarea acestora, chiar înlocuirea lor dacă sunt prea uzate, toate aceste verificări trebuie realizate înainte de plecare. 

Nu uita nici de lichidul pentru parbriz, dacă în sezonul cald este indicat să folosești unul anti-insecte, în cel rece este necesar să fie unul antiîngheț, care să facă față temperaturilor scăzute. 

Ce să nu îți lipsească din portbagaj atunci când pleci la drum în sezonul rece

  • Raclete pentru curațat parbrizul și luneta. Iarna, acestea se folosesc aproape zilnic, din cauza gerului parbrizul îngheață și are nevoie de tratament special pentru a se curăța mai repede.
  • Lanțuri. Nu se știe niciodată unde și cât ninge, astfel că o percehe de lanțuri pentru anvelope sunt binevenite în mașină. 
  • O lopată pentru zăpadă. Acesta este un must have în sezonul rece, mai ales dacă ai de gând să călătorești în zone montane. 
  • Un săculeț cu nisip. Deși este opțional, nisipul te poate scoate din încurcătură atunci când este polei și te-ai trezit ca mașina a derapat.
  • Pătură groasă. Nu uita niciodată să pui în mașina o pătură atunci când pleci la drum iarna, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla și cât timp vei sta în frig. 

Dacă ai reușit să pui în mașină tot ce ai nevoie, să ai documentele la zi și o revizie tehnică temeinică, nu îți rămâne decât să te bucuri de condus și de vacanță! 

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top