Noi focare de coronavirus în Alba, izbuncnite la două cămine de bătrâni

0

La nivelul județului Alba, au fost descoperite vineri, două noi focare de coronavirus. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba, focarele au fost depistate la două centre rezidențiale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice.

În primul centru, au fost depistate 19 persoane ca fiind infectate cu coronavirus, iar în celălalt centru au fost identificate cinci persoane, dintre care trei sunt angajați, iar două persoane sunt dintre beneficiari.

Precizare DSP Alba: “24 din cele 133 de cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a 2 noi focare izbucnite în două centre rezidențiale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice de pe raza județului Alba.

Primul focar cuprinde 19 persoane din cadrul unui centru rezidențial privat. Aici, în urma anchetei epidemiologice, a reieșit că persoanele pozitive sunt asimptomatice, starea lor de sănătate urmând să fie monitorizată de medicul de familie.

Celălalt focar cuprinde 5 persoane (3 angajați și 2 beneficiari) și se află în administrarea unui UAT din județ. Focarele din astfel de centre sunt exceptate de la calculul incidenței”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top