Nemulțumiri la AFP Alba! Mii de somații de plată, inexplicabile .

2

IMG_1299Mii de români sunt excrocați aproape zilnic chiar de către Statul Român. Ultimul exemplu concret a fost în aceste zile, când mii de persoane s-au prezentat la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Alba pentru a solicita explicaţii în legătură cu somaţii de plată primite acasă.

Finanţele solicită plata unor sume aberante, care ar reprezenta contribuţii de asigurări de sănătate aferente anului 2012, care nu ar fi fost achitate.

Astfel de somaţii au fost transmise pe numele a sute de copii minori, din Alba . Prin toate aceste somaţii se cere achitarea sumei de 468 de lei care reprezintă CAS neplătit în anul 2012.

Somaţia este legată de neplata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate aferente unor venituri din investiţii.

ANAF a trimis solicitarea la plată calculată conform unui salariu minim brut pe economie,la care nu există excepţie de la plata datoriilor specificate în somaţii. Singura modalitate este depunerea de contestaţii din partea celor vizaţi, în caz contrar, obligaţia de a plăti rămâne în vigoare, mergându-se până la executarea silită. Plăteşti sau conteşti şi vei fi contactat în 60 de zile pentru comunicarea rezultatului contestaţiei. Va fi aşadar un tsunami de contestaţii la fisc.

Astfel de somaţii au primit şi persoane fizice care nu au fost în evidenţa AFP Alba cu venituri pentru care s-ar fi plătit asigurări de sănătate în anul 2012.IMG_1294

Distribuie

2 comentarii

Lasă un comentariu

Top