Național : Motreanu și Atanasiu pe lista lui Bâgiu…

0

motreanu - atanasiuSoc si groaza la varful Partidului National Liberal. Pentru ca, dincolo de calculele facute asiduu pentru intrarea la guvernare, multi dintre mai-marii partidului tremura din toate incheieturile la gandul ca procurorii Laurei Codruta Kovesi il au in custodie pe colegul lor, Cristinel Bagiu. Iar dupa cum sustin sursele noastre, fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau se dovedeste deja un „denuntator model”, oferind organelor de ancheta nu doar ponturi valoroase, dar si probele audio si imagistice necesare urgentarii anchetelor.

Mai mult chiar, simtind ca latul DNA se strange in jurul sau, mai ales dupa ce a consultat, pe bani grei, unele vrajitoare, Bagiu si-a luat toate masurile necesare pentru a se pune la adapost. Mai intai, in luna aprilie a anului trecut a divortat pe sestache, la notar, incercand sa-si salveze astfel averea. Dupa care a inceput sa-i cheme la masa la restaurantele de fite din Parcul Herastrau pe toti colegii aflati la varful PNL, pentru a le propune diverse combinatii. Si se pare ca astfel a strans un portofoliu extrem de interesant cu privire la fruntasii liberali. Care se adauga la „extrasurile de cont” cu privire la sutele de mii de euro, bani luati din spaga si dati mai departe pentru campaniile electorale ale PNL-ului.

bigiu_2_81c1ae8d44Predoiu, bomboana de pe coliva

Dupa ce si-a intrat in mana cu denuntul care a dus la arestarea fostului ministru de Interne Cristian David, Cristinel Bagiu s-a dezlantuit pur si simplu. Mai ales ca, aflat in stare de arest, nu prea are cum sa-si omoare timpul cu pregatirea apararii, el fiind prins chiar in flagrant de procurorii DNA, in timp ce primea spaga. Asa ca si-a recunoscut de urgenta faptele si a acceptat sa colaboreze cu anchetatorii. Si-a inceput spovedania in ordine cronologica, incepand cu povestea celor 700.000 de euro primiti in 2008 de la un om de afaceri trimis de Cristian David pentru a-l ajuta intr-o combinatie imobiliara. Iar cum banii au fost luati in plin an electoral, Bagiu nu a avut ce face si a trebuit sa cotizeze serios la campania partidului. Si uite cum, dupa Cristian David, urmatoarea victima a lui Bagiu pare sa fi fost George Scutaru, liderul liberalilor buzoieni la acea data. Care, in asteptarea citatiei la DNA, a fost mazilit de urgenta din inalta functie ocupata la Palatul Cotroceni. Dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, si linistea actualului viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, Bogdan Olteanu, ar putea fi serios zguduita de acest scandal. Insa Cristinel Bagiu mai are un as in maneca, reprezentat de colaborarea pe care a avut-o cu Catalin Predoiu in toamna anului 2008. Cand actualul „premier” din umbra al PNL-ului se chinuia sa-si finanteze campania electorala pentru un post de deputat intr-un colegiu din Buzau, pierzand insa lamentabil alegerile.

 

Si-a dezlegat cununiile

 

Desi era considerat unul dintre cei mai duri politicieni, conducand cu o mana de fier atat filiala locala a PNL, cat si Consiliul Judetean Buzau, Bagiu avea si el slabiciunile lui. Si anume vrajitoarele, liberalul platind bani grei practicantelor „magiei albe” pentru a-l tine la curent daca DNA se apropie sau nu de el. Dar pana si vrajitoarele s-au recunoscut la un moment dat invinse, avertizandu-l ca sunt 59 la suta sa-l salte procurorii. Ceea ce acestia au si facut, in chiar seara de Mos Niculae, in parcarea din fata blocului. Pana atunci insa Bagiu a apucat sa ia cateva masuri disperate. Astfel ca, la sfarsitul lunii aprilie a anului trecut, s-a prezentat in mare taina la un notar public cu sotia sa, cei doi divortand amiabil. Bineinteles, dupa ce afacerile familiei au fost trecute pe numele doamnei Bagiu. Dupa care, probabil, „baronul” de Buzau s-a gandit sa puna de o parte ceva probe, pentru zilele negre cand avea sa dea ochii cu procurorii DNA.

 

De la Motreanu la Atanasiu

 

Asa ca provincialul Bagiu a devenit o prezenta obisnuita a locatiilor de lux de pe Soseaua Nordului, unde si-a mutat practic biroul. Si unde forta intalniri cu liderii partidului, sub diverse pretexte, pentru a le propune acestora tot felul de combinatii sau chiar incercand sa le inmaneze unele sume de bani. Toate aceste momente fiind imortalizate pentru posteritate, bineinteles. Asa ca liberalii care au acceptat invitatiile lui Bagiu, in Herastrau sau prin alte locuri, chiar nu au de ce sa doarma linistiti. Iar pe lista posibilelor victime ale buzoianului se afla nume grele ale PNL-ului, in frunte cu Dan Motreanu, Teodor Atanasiu si atii, a caror implicare in aceasta ancheta ar putea produce o adevarata implozie a partidului care se pregateste asiduu pentru intrarea la guvernare.

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top