NAȚIONAL – DNA bagă marfă prospătă cu notele informative ale SRI-ului

0

contrabanda-arestare-001La Serviciul Român de Informaţii se lucrează intens pentru finalizarea unor rapoarte informative care, odată intrate în posesia beneficiarilor legali, vor zgudui serios ce a mai rămas din clasa politică românească. Potrivit informaţiilor publicate de ziarul Naţional, pe baza rapoartelor SRI se vor deschide anchete de amploare asupra unor actori importanţi de pe scena politică, atât de la putere, cât şi din opoziţie.

Potrivit sursei citate, au fost vizate diverse instituţii ale statului, în frunte cu Secretariatul General al Guvernului, unde jocurile subterane erau făcute nu doar „în familie”, ci şi de membrii unor influenţe reţele transpartinice. Astfel că, dintr-o singură viitoare anchetă, procurorii anticorupţie care vor primi cât de curând „muniţia informaţională” din partea SRI pot împuşcă, într-un timp relativ scurt, mai mulţi „iepuri”, din diverse partide politice. În sistem se vorbeşte despre o adevărată „Apocalipsa” care va lansa „curăţenia finală” a clasei politice româneşti înainte de alegerile din 2016.

O altă noutate adusă de respectivele rapoarte informatice, care se află deja într-un stadiu avansat de întocmire, îl reprezintă numărul mare de suspecţi implicaţi. Primii care se aşteaptă să fie săltaţi „cu autobuzul” sunt membrii Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti, aleşii locali din Capitală fiind în acest moment adevărate „ţinte vii” pentru procurorii anticorupţie, mai scrie ziarul Naţional.

Vizaţi de rapoartele SRI sunt şi câţiva adevăraţi cameleoni politici care, după ce au dat tunuri după tunuri în primele guverne Ponta, au încercat să joace la două capete şi chiar să sară cu totul în barcă noii puteri instalate la Cotroceni. Unii au făcut-o prin exces de zel în desfăşurarea activităţii faţă de noii stăpâni, dar şi prin încercarea de a plasa „cadouri otrăvite” noului anturaj politic în care încercau să pătrundă. Drept urmare, potrivit sursei citate, şi surprizele pregătite de anchetatori vor fi unele pe măsură, aceştia urmând să aibă la dispoziţie, chiar de la sfârşitul acestei luni, informaţiile şi probele necesare pentru a declanşa atacuri decisive la ultimele „redute” de corupţie din administraţia centrală sau locală şi din clasa politică deopotrivă.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top