Masca de păr – un real răsfăț pentru podoaba ta capilară

2

Îngrijirea părului cuprinde, la foarte multe persoane, doar un șampon și, eventual, un balsam de păr. Însă, podoaba capilară, pentru a avea un aspect strălucitor, mătăsos și demn de invidiat, are nevoie de ajutorul mai multor produse de îngrijire – dintre acestea, o mască de păr din ingrediente naturale fiind absolut vitală.

Pentru a beneficia însă de aspectul dorit, trebuie să alegi atât șamponul, cât și masca de păr, balsamul, serurile și produsele de styling potrivite tipului tău de păr. De asemenea, trebuie să știi cum să le aplici corect, astfel încât ingredientele nutritive din compoziția acestora să pătrundă în firul de păr, să-i asigure hidratarea optimă și să-i ofere protecția necesară.

Care este rolul unei măști de păr?

Înainte de a-ți oferi câteva sfaturi care să te ajute să alegi corect masca de păr, este important să menționăm, pe scurt, care este rolul acestui produs și cum se deosebește el de restul cosmeticelor destinate îngrijirii podoabei capilare.

Astfel, putem spune că o mască de păr este produsul de îngrijire a părului a cărui formulă este concepută pentru a acționa în profunzime, rezolvând diverse probleme: căderea părului, păr deshidratat, păr tern, păr extrem de fragil etc. Comparativ cu un balsam pentru păr, aceasta are o textură mai densă și, implicit, mai multe ingrediente hidratante. În timp ce balsamul se recomandă a fi aplicat imediat după spălare, deci frecvent, masca se aplică mai rar, în funcție de nevoile podoabei capilare.

O mască de păr din ingrediente atent selectate, aleasă corect, nu doar că va oferi părului deteriorat aspectul dorit, ci îl va ajuta să rămână hidratat, regenerându-l și întărindu-l de la rădăcină.

Cum alegi corect o mască de păr?

Ca și în cazul altor cosmetice destinate îngrijirii podoabei capilare, este necesar să alegi masca de păr în funcție de nevoile tale specifice. Astfel:

  • dacă ai părul fin sau extrem de uscat, optează pentru o mască de păr nutritivă, bogată în uleiuri naturale. De exemplu, la GEROCOSSEN găsești masca Natural Care, tratament intens hidratant cu formulă îmbogățită cu un complex BIO-vegetal unic, format din aloe vera, proteine de soia și ulei de cocos Bio;
  • dacă ai părul extrem de deteriorat, cu aspect tern și vârfuri despicate, alege o mască de păr ce conține keratină, cum ar fi masca tratament intensiv cu keratină și ulei de jojoba din gama Keratin+, tot de la GEROCOSSEN;
  • în cazul în care te confrunți cu căderea părului, experții în frumusețe de la GEROCOSSEN îți recomandă o mască pentru căderea părului cu extract de nuc, ginseng și vitamina B5 (din gama Activa Plant), care ajută părul fragil să-și recâștige vitalitatea și fortifică rădăcina părului;
  • dacă părul tău a suferit în urma vopsirilor dese, recâștigă-i culoarea strălucitoare cu ajutorul unei măști speciale, ce conține ingrediente precum keratină și ulei de argan, acesta din urmă având de până la 10 ori mai multă vitamina E față de uleiul de măsline, fapt pentru care reface firul de păr și îi oferă o strălucire frumoasă;
  • în situația în care te confrunți cu păr gras și, implicit, cu deranjanta mătreață, îndreaptă-ți atenția către un produs ce conține substanțe active cu rol de reglare a secreției de sebum (de exemplu, Procapil și Sebaryl).

Cum aplici corect o mască de păr?

Fie că este vorba de o mască pentru căderea părului sau de una intens hidratantă, este important ca pentru obținerea celor mai bune rezultate produsul să fie aplicat cu regularitate. Ce înseamnă acest lucru? Experții în frumusețe recomandă aplicarea măștilor pentru păr cel puțin o dată pe săptămână.

De asemenea, orice mască de păr trebuie aplicată corect, în cantitatea potrivită. Prea puțin poate însemna rezultate nesatisfăcătoare, prea mult, șuvițe încărcate și lipsite de volum. Desigur, acest produs cosmetic se aplică după șamponare, evitându-se rădăcinile și insistându-se asupra vârfurilor.

Atenție! Introducerea în rutina de îngrijire a părului a măștii nu înseamnă renunțarea la balsam. Balsamul de păr, deși cu o textură mai lejeră și mai puține ingrediente nutritive, are rolul său clar și ajută în menținerea pe termen lung a sănătății podoabei capilare.

În concluzie, fie că dorești să achiziționezi un balsam de păr sau o mască, acordă o deosebită atenție ingredientelor din conținut. Optează pentru cosmetice inspirate din natură, care nu doar că vor fi mai sigure, ci îți vor ajuta podoaba capilară în lupta cu diversele probleme cu care se confruntă, oferindu-i un aspect mai mătăsos, mai strălucitor și mai frumos.

Distribuie

2 comentarii

  1. Pot sa spun ca este foarte buna masca de par! Obisnuiam sa ma rasfat cu astfel de masti de par, sa ma masez cu uleiuri de corp, apoi am inceput sa merg la tratamente corporale la salon si nu am mai simtit nevoia sa imi fac si singura acasa. Aceasta este clinica unde merg https://yiara.ro/ ,o recomand cu drag daca esti in Bucuresti 🙂

Lasă un comentariu

Top