Marți, ora 20.30, România – Danemarca. Tricolorii mici joacă cu calificarea pe masă

0

Selecționata României U21 va întâlni, marți, cu începere de la ora 20.30, pe stadionul ²Ilie Oană² din Ploiești, selecționata Danemarcei U21, în preliminările Campionatului European din 2021 din Ungaria și Slovenia.

Pentru a fi sigură de prezența la Euro U21 de anul viitor, România trebuie să învingă Danemarca, formație deja calificată, de pe primul loc al grupei, fără a mai depinde de rezultatele celorlalte echipe.

La turneul final se califică toate câștigătoarele celor nouă grupe și cele mai bune cinci locuri 2, care se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia, calificate din oficiu. România face parte dintre echipele de pe locurile secunde din grupe cu cel mai bun punctaj.

România ocupă locul al doilea în Grupa a 8-a şi nu mai poate pierde această poziţie, după cum nu mai poate ajunge formaţia de pe primul loc, Danemarca.

La turneul final din primăvara lui 2021, vor participa țările gazdă, Ungaria și Slovenia, cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi.

Sistemul de desfăşurare al turneului final va fi unul total atipic. Între 24 martie şi 31 martie se vor juca meciurile din grupe, după care echipele vor pleca acasă.

Apoi, între 31 mai şi 6 iunie echipele calificate vor disputa meciurile eliminatorii.

Adrian Mutu așteaptă revanșa în fața nordicilor. În 2003, România, cu Adrian Mutu printre marcatori, remiza cu Danemarca, scor 2-2, rezultat care ne-a făcut să ratăm calificarea la Campionatul European din 2004.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top