Marius Rece : Suntem expuși pericolului unei tragedii

0

În ultimele săptămâni, cu ocazia începutului de an școlar 2019-2020, polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație fluidizează traficul rutier și pietonal pe strada Calea Moților din Alba Iulia, pe o lungime de aproximativ 1,5  kilometri ( între strada Albac și strada Detunata ), prin delimitarea cu pioni și balize a unei benzi de circulație reversibile, aceștia fiind observați pe carosabil la aproximatix fiecare 250-300 metri și intervenind la efectuarea virajelor pe străzile adiacente a autovehiculelor și la observarea pietonilor care se angajează în traversare, acordând o maximă atenție și copiilor care așteaptă autobuzele în stațiile prevăzute în această zonă.

Această acțiune de fluidizare va continua săptămânal în zilele luni-vineri, în intervalul orelor de vârf a dimineților când se înregistrează valori de trafic foarte ridicate, iar la sesizarea șefului Biroului Circulație din cadrul Poliției Locale Alba Iulia, Rece Valeriu-Marius, vă expunem următorul material pe care autorul îl consideră un semnal de alarmă.

,, În fiecare dimineață observăm în trafic în calitate de conducător auto al autoturismului marca Volkswagen, model Golf 5, culoare negru, având plăcuța de înmatriculare AB…EJ, o persoană de sex feminin echipată în uniformă de subinspector de poliție care tranzitează dinspre cartierul Micești spre zona Stadion-Cetate a municipiului, despre care există date ÎNSCRISURI MEDICALE că a fost diagnosticată cu o boală periculoasă !

Suntem expuși pericolului unei tragedii, nu doar noi cei care fluidizăm traficul de pe partea carosabilă, ci fiecare cetățean care se află pe traseul de deplasare al acestui autovehicul la volanul căreia se află această colegă a POLIȚIEI RUTIERE ALBA pe care aceștia o protejează.Eu nu doresc să existe în municipiul sau județul nostru un eventual posibil accident mortal cu victime nevinovate, având în vedere că această boală nu se vindecă, conform generalităților acestei afecțiuni neuro-psihice pe care oricine se poate documenta online.

A se verifica la UPU – Spitalul Județean Alba număr de fișă 50080 / 20.12.2016, unde respectiva polițistă a fost diagnosticată, în urma preluării acesteia de echipaj SMURD la apel 112, existența examinării neurologice unde se confimă criza generalizată, unde pacienta descrie și prezența a altor crize asemănătoare. Desigur mai există și în alte județe cazul acestui polițiste înregistrat la alte unități medicale, cu același diagnostic.

Având în vedere prevederile Ordinul Nr. 1162 / 31 august 2010 al Ministerului Sănătății care prevede Normele minime privind aptitudinile fizice și mentale pentru conducerea unui autovehicul, iar apoi adăugăm și ce e prevăzut în Ordinul Nr. 1070/403/2018 din 13 februarie 2018 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse şi al ministrului sănătăţii publice nr. 762/1.992/2007 pentru aprobarea criteriilor medico-psihosociale pe baza cărora se stabileşte încadrarea în grad de handicap unde se specifică că persoanele diagnosticate  sunt evaluate în vederea încadrării în grad de handicap, tragem un semnal de alarmă asupra sintagmei SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE dacă mai este valabilă pentru cetățeni din partea POLIȚIEI ROMÂNE , având în vedere că una din principalele atribuții a poliției rutiere e ,, PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE !,, iar condecerea I.P.J. ALBA să își asume, la fel ca și conducerea I.P.J OLT – cazul Caracal, o eventuală tragedie care ar putea fi prevenită. Desigur, ca să aduc la cunoștința acestora despre sprijinul ,, adânc,, al fostei conduceri a Centrului de formare și inițiere în ,, Corupție,, al M.A.I. Orăștie care a fost DEMISIONATĂ ! tot din cauza acestei subinspector de poliție, alături de 2 chestori de poliție eliberați din funcții ( fost secretar general al M.A.I. ), dar despre toate aceste multiple cerctări aflate în  derulare la D.N.A. Alba și D.N.A. Hunedoara în viitoarele articole pe acest subiect, a completat șeful Biroului Circulație Valeriu-Marius RECE.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top