Marea DEVASTARE A industriei de armament de la Cugir. O firmă cu 0 angajați încasează milioane de lei la recomandarea unui individ cercetat penal

0

Decapitalizarea companiilor de stat a stopat orice investiție și astfel am ajuns să asistăm la un dezastru cauzat de diferite programe de guvernare care mai de care mai defectuase. Iar noi nu facem decât să asistăm la acest experiment periculos impus de actuala clasă politică, indiferent că este sau nu la guvernare. Cauzele disfuncționalităților sunt multiple și se regăsesc în politicile economice ale dragilor guvernanți.

Numirile politice sunt factor determinant al acestui dezastru. S-au umplut companiile de stat de oameni fără competențe, numiți pentru sinecuri pentru a trage sfori în folosul celor aflați la putere.

Aspect întâlnit inclusiv în industria de armament, unde cumetriile nu își au rostul deloc, în anumite cazuri, fiind vorba chiar de siguranță națională.
La Cugir spre exemplu, de ani buni, un personaj cu vechime în PNL reușește nestingherit, să afunde gaura din bugetul, și așa gol, al celor două companii Romarm.

Distinsul Mihai Nicușor, căci despre domnia sa este vorba, deținător a două dosare de cercetare penală unul la Tribunalul București unde în dosarul 24532/3/2016 este acuzat de abuz în serviciu, fapta fiind petrecută chiar la Fabrica de Arme Cugir iar celălalt la Tribunalul Tg Mureș unde fostul director Romarm este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat in dosarul 115/102/2018.

Si totuși ce legătură are Mihai Nicușor în articolul de astăzi? Situația este destul de simplă, relația cu o societate comercială din Sibiu cu zero angajați care a” câștigat” contracte atât cu Fabrica de Arme Cugir cât și cu UMC Cugir în valoare de câteva milioane de lei.

În timp ce la Uzina Mecanică Cugir oamenii se confruntă cu incertitudinea zilei de mâine, conducerile politice care s-au perindat de-a lungul timpului au aruncat banii companiei pe diverse investiții care ulterior au fost abandonate, vezi cazul liniei de muniție de tip NATO care a fost trasă pe dreapta a doua zi de la inaugurare.

Revenim în zilele noastre, deci în timp ce oamenii își târăsc nesiguranța locului de muncă directorul UMC, Marin Morariu, plătește 1,978 milioane de lei unei firme fără nici un angajat pentru o lucrare de Modernizare și reabilitare termică OB 21 – Lanț – Lucrări de reparații generale și de renovare, prin contractul 232 din 11.11.2019 cu SC PRIN COMPANY SIB SRL, firma prietenă a domnului Mihai Nicușor.


Toate acestea în timp ce Uzina Mecanică are angajat un inginer constructor și zeci de oameni cu diverse meserii deci lucrările se puteau realiza în regie proprie.

Nici directorul Fabricii de Arme din Cugir nu pare să fie un geniu al managementului, acesta organizează o selecție de oferte pentru: Executarea unei instalații de exhaustare necesare Atelierului de Probe și Încercări Mecanice. Sursele noastre spun că în oferta trimisă societăților nu era stipulată o dată limită pentru depunerea ofertelor, deci se putea jongla până la găsirea firmei favorite.


După primirea ofertelor, firma Bravo Instal este anunțată ca fiind câștigătoare, cu cea mai bună ofertă și se poate pregătii pentru începerea lucrărilor. Însă surpriză mare, la doar câteva zile apare un nou si proaspăt câștigător și anume: SC PRIN COMPANY SIB SRL, firma cu zero angajați.

Pe la colțurile Fabricii de Arme Cugir se spune că după ce cei doi prieteni Mihai Nicușor și Grațian Duma au eșuat în încercarea de a stabilii o colaborare fructoasă de consultanță au găsit prin contractul cu SC PRIN COMPANY SIB SRL o portiță mult mai profitabilă de a căpușa banii companiei.

La Cugir , totuși oamenii mai speră ca cineva, o dată să le facă dreptate. Că acei oameni ai legii care pot salva sute de locuri de muncă de incompetența politicului să intervină măcar în ultimul ceas cel puțin în ceia ce privește industria de armament.

Și pentru a înțelege mai bine cum se fac jocurile la nivelul domnului Mihai Nicușor, o altă achiziție simplificată de aproape 10 milioane de lei a fost atribuită de aceiași SC PRIN COMPANY SIB SRL cu Primăria orașului Cugir.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top