EXCLUSIV : Patrimoniul Industriei de Armament de la Cugir, pe mâna unui individ cercetat penal.

1

Gașca din conducerea celor două unități de la Cugir aflate sub oblăduirea Romarm pare greu de clintit. După ce am prezentat dovezi că Fabrica de Arme Cugir începe să piardă credibilitate iar produsele au reclamații pe bandă rulantă, vine rândul conducerii Uzinei Mecanice să dea dovadă de incapacitate.

Interesele și jocurile politice au împins cele două companii de la Cugir spre un găunos joc al corupției în care lucrurile devin tot mai greu de stăpânit.

Dacă într-un material anterior prezentam faptul că Mihai Nicușor, deși cercetat penal, avea un contract exclusiv cu conducerea Fabricii de Arme din Cugir, o unitate strategică, unde câștiga 10.000 de lei pe lună din consultanță, același personaj sfidează orice limită a bunului simț.

Cercetat de DNA într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu faimosul liberal, apropiat al deputatului Florin Roman și rămas moștenire cu limbă de foc de la Theodor Atanasiu, primește o funcție care ar putea avea grave consecințe.

 Nu în urmă cu mult timp Nicușor a fost numit Administrator de Patrimoniu la Uzina Mecanică Cugir, funcție de inginer șef și o încadrare salarială de 7500 de lei lunar. Să spunem că nimic ieșit din comun doar că, conform HG 585/2002, domnul Mihai Nicușor necesită o autorizație ORNIS privind secretul de stat.

În România, accesul la informaţii secrete de stat este permis, cu respectarea principiului necesitaţii de a cunoaşte, numai persoanelor care deţin certificat de securitate sau autorizaţie de acces, valabile pentru nivelul de secretizare al informaţiilor necesare îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.
În practica protecţiei informaţiilor clasificate se face distincţie între informaţiile naţionale clasificate şi informaţiile NATO clasificate.

Deși este cercetat pentru fapte de corupție, Nicușor este pus șef peste Patrimoniu, deci paznic la oi.

Oare cum a reușit conducătorul unității (folosim termenii din lege) să solicite certificat ORNIS pentru un angajat cercetat penal într-un dosar faimos? Sau a sfidat într- atât de mult legea încât nici măcar nu a ținut cont de acest aspect?

Ca să realizaţi cât de sordide sunt aceste cărări pe care le bătătoresc prin partide aceşti cărăuşi de bani cu punga, merită să-i cunoașteți mai bine. Ne vom ocupa noi de asta!

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top