Lista actualizată a țărilor și a zonelor cu risc epidemiologic. Cei care vin din aceste țări intră în carantină

0

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri lista ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic mare. Cei care intră în România din acestea trebuie să intre în carantină. Printre ţările din care se intră în carantină se află Italia, Ungaria sau Austria.

În zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/locaţia declarată pentru 14 zile, se află următoarele state:

Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveţia, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Guam, Croaţia, Italia, Franţa, Portugalia, Armenia,

Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, United States of America, Bosnia şi Herzegovina şi Danemarca.

Se abrogă alin. 2 al art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 54 din 12.11.2020, persoanelor care sosesc din Danemarca în România, fiindu-le aplicabile toate excepţiile de la măsura carantinării prevăzute în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36, cu modificările şi completările ulterioare.

Până acum, celor care veneau din Danemarca nu le-a fost admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state.

Cei care vin din aceste țări și stau în România mai puțin de 3 zile pot evita carantina, dacă au un test COVID negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Spania este cea mai importantă țară care a fost scoasă de pe listă.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top