Județul Alba are subprefect. Corneliu Mureșan din partea PSD

0

Județul Alba are de astăzi, un nou subprefect, în persoana lui Corneliu Mureșan, consilier local din partea filialei locale PSD, acesta ocupând și funcția de director al CS Unirea Alba Iulia.

Hotărârea privind numirea sa în funcția de subprefect a fost publicată în Monitorul Oficial al României.

Noul subprefect a fost numit în funcție miercuri, de către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, printr – o hotârăre de Guvern.

Prin aceeași hotărâre, prin care a fost numit în noua funcție Corneliu Mureșan, au fost eliberaţi din funcţie 2 prefecţi şi 10 subprefecţi.

De asemenea, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode prin aceeași hotărâre au fost numiți în funcții 5 prefecţi şi 15 subprefecţi.

„În total, din cei 42 de prefecţi au fost numiţi, de la momentul negocierii politice, 17 prefecţi, urmând ca restul până la 42, fie rămân în funcţie – cum este cazul celor 14 prefecţi de la PNL şi 3 de la UDMR – deci 17 rămân în funcţie… Vorbim de un rest de 16 prefecţi care trebuie numiţi în şedinţele viitoare.

Pe măsură ce vom primi toate confirmările de la instituţiile statului, care au această obligaţie de validare a candidaturii lor, vom veni în guvern cu aceste propuneri: 13 de la PSD, doi de la PNL şi unul de la UDMR. De asemenea, pPeste 60% din prefecţii, subprefecţii negociaţi au fost deja numiţi şi urmează să fie instalaţi în funcţie”, a precizat ministrul Bode la finalul Ședinței de Guvern.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top