Îți place telefonul tău? Ce trebuie să faci pentru a prelungi viața gadgetului preferat

0

Să ai un smartphone este, de ceva vreme, o necesitate, cu ajutorul acestuia rezolvând o multitudine de probleme. Vorbești la telefon, îți comanzi cina, îți plătești facturile, îți verifici emailul, faci fotografii, semnezi documente, toate acestea cu ajutorul gadgetului tău preferat.

Deși producătorii vin cu oferte din ce în ce mai încântătoare, atunci când îți place telefonul. îți dorești să te bucuri de el timp cât mai îndelungat. 

Iată câteva ponturi pentru a prelungi viața telefonului tău 

  • Din păcate, mereu se întâmplă tot felul de accidente neplăcute cu telefoanele, oricât de mult l-ai proteja. Una dintre cele mai frecvente neplăceri este scăparea telefonului în apă, atunci când faci baie și vrei să mai citești ceva sau să asculți muzică. Dacă acesta este rezistent la apă nu vei întâmpina nicio problemă, dar cele mai multe smartphone-uri sunt incompatibile cu apa. 

Ce e de făcut dacă ai pățit așa ceva? Pentru a reuși să îl mai folosești și să nu îl arunci direct la gunoi, trebuie să îl scoți cât de repede poți din mediul lichid și să îl pui la uscat. Dacă modelul permite, este de preferat să detașezi bateria și cartela sim în timpul uscării. Nu este indicat să folosești o sursă de căldură pentru a-l usca mai repede, îl vei deteriora permanent.

  • Oricât de bine ar arăta noul tău smartphone, nu este indicat să îl folosești fără protecție. Dacă preferi o anumită marcă de smartphone-uri, atunci husele pentru telefoane Huawei te vor ajuta să îți protejezi noua achiziție așa cum trebuie, fără să existe riscuri majore.
  • De asemenea, pentru ca telefonul tău să reziste mult, este indicat să aibă pe display o folie de protecție. Acestea se găsesc în mai multe variante, de la cele foarte subțiri, din plastic, până la cele mai groase, din sticlă securizată. Depinde doar de tine ce protecție preferi pentru telefonul tău.
  • Pentru a prelungi viața bateriei este indicat să nu îl lăsați la încărcat mai mult decât este nevoie. Obiceiul de a dormi toată noaptea cu telefonul în priză este extrem de nociv pe termen lung, bateria se va uza mai repede și în câteva luni, durata bateriei va scădea vertiginos. 
  • Un lucru total contraindicat este folosirea telefonului în timp ce este la încărcat. Nu numai că acesta se va încinge mai mult decât în mod normal, dar va duce și la distrugerea bateriei în timp. De preferat ar fi ca atunci când vrei să folosești telefonul, să îl scoți din priză, după care, dacă mai are nevoie de încărcare, să îl introduci la loc. 
  • Pentru că orice smartphone are acces liber la internet, este indicat să instalezi un antivirus pe telefon, exact așa cum ai face cu laptopul tău. Astfel îl vei păstra în siguranță și vei putea accesa fără griji orice informație de pe internet. 

Dacă vei avea grijă de gadgetul tău preferat vei reuși să te bucuri de el o perioadă îndelungată, fără ca acesta să îți creeze probleme majore. Un telefon cu o viață lungă înseamnă, până la urmă, și cheltuieli suplimentare reduse. 

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top