Ioan Dîrzu : Patru măsuri esențiale propuse de Partidul Social Democrat pentru salvarea economiei naționale

0

În această perioadă, mai mult decât oricând, trebuie lăsate deoparte orice dispute politice, iar factorii de decizie au datoria să vină cu soluții concrete și cu proiecte salvatoare atât pentru oameni, cât și pentru companii. Patru sunt măsurile esențiale, din pachetul consistent avut în vedere, cărora Partidul Social Democrat le acordă prioritate maximă în perioada imediat următoare:

1)      Corectarea rapidă în Parlament a ordonanței de urgență dată de guvernul Orban privind acordarea șomajului tehnic, de 75% din salariu, astfel încât această măsură să devină aplicabilă și de ajutor concret și imediat, atât pentru angajații ale căror contracte au fost suspendate cât și pentru firmele afectate de pandemie;

2)      Suspendarea ratelor bancare pentru populație și companiile afectate de coronavirus, pe o perioadă de timp, așa cum se întâmplă și în alte țări europene;

3)      Plafonarea prețurilor la alimente la nivelul dinainte de criză;

4)      Măsuri rapide de intervenție pentru sprijinirea agriculturii și susținerea producției naționale de hrană și alimente.

În altă ordine de idei, teste puține înseamnă ascunderea adevărului despre pandemia COVID-19. Partidul Social Democrat solicită Guvernului să schimbe urgent strategia de testare a cetățenilor și să treacă la testarea în masă, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Iohannis și PNL trebuie să înceteze imediat cu mesajele că în România e mai bine ca în alte state, pe motiv că sunt mai puține cazuri infectate. Avem confirmări puține, pentru că avem teste puține. În multe state din lume se fac zeci de mii de teste pe zi. În România nu s-au făcut 10 mii de teste de la începutul epidemiei.

Teste puține înseamnă mai mulți oameni infectați neidentificați, care pot infecta alte persoane. Teste puține înseamnă o percepție deformată, cosmetizată asupra realității pandemiei.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top