Ioan Dîrzu Deputat PSD de ALBA : PSD va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Orban nu va mări pensiile conform legii

0

Nu de puține ori partidele de dreapta au apelat la compromisuri, la înțelegeri bazate pe cedări reciproce. Au făcut jocuri politice, s-au ținut de nas pentru câștiguri electorale, iar apoi s-au felicitat. Au arătat, de asemenea, că au o mare putere de adaptabilitate, că au putut astăzi să se spurce, iar mâine să se ia în brațe, că beneficiul de moment primează oricărei demnități, simțiri și amintiri.

Este strict problema lor deoarece sunt răspunzători în fața propriului electorat. Dar când deciziile lor îi afectează grav pe cei vârstnici, le desconsideră eforturile la construirea României și munca de o viață, suntem obligați să intervenim!  Decizia anunţată de liderii PNL, privind refuzul de a majora punctul de pensie, este ilegală.

Drepturile stabilite prin legea pensiilor sunt drepturi patrimoniale, dobândite în momentul adoptării legii şi nu mai pot fi restricţionate prin decizii neconstituţionale de către PNL. Orban şi PNL încearcă să facă acum exact ce au încercat şi Băsescu şi PDL în 2010 când au fost opriţi de Curtea Constituţională. PSD sprijină acţiunile pensionarilor, care sunt hotărâți să nu mai accepte aceste abuzuri şi somează guvernul PNL să respecte legea şi Constituţia. Refuzul de a majora pensiile conform prevederilor legale este, fără doar și poate, o profundă nedreptate.

Reprezentanții Guvernului spun, de acum, public, că nu vor respecta legea și nu vor majora cu 40% pensiile de la 1 septembrie 2020. Ei trebuie să înțeleagă că majorarea nu este un privilegiu pentru pensionari, ci un drept câștigat și să țină cont că majorarea este obligatorie deoarece prețurile la alimente și medicamente au crescut, la fel ca și costurile la utilități și alte bunuri zilnice de consum.

Partidul Social Democrat este cât se poate de ferm pe acest subiect: Guvernul ori majorează pensiile cu 40% ori va înfrunta o moțiune de cenzură! În decursul anilor, singurul partid care a reușit să majoreze pensiile, astfel încât vârstnicii să resimtă acest aspect în propriile buzunare, a fost Partidul Social Democrat. Partidele de dreapta fie le-au tăiat, fie nu au reușit să le crească asemenea majorării prețurilor la produsele și serviciile de bază. Dacă și de această dată o vor face, nu putem trece cu vederea, nu îi vom ierta!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top