Învață primele concepte și noțiuni despre economie dintr-unul dintre cele mai bune manuale

0

Ești în clasa a XI-a și ești atras de cum sună structuri precum: activitate economică, comportamentul rațional al consumatorului și al producătorului, economie de piață? Dar nu știi ce înseamnă ele?

Librăria Delfin îți pune la dispoziție o gamă largă de manuale destinate studiului economiei, în care, cu siguranță, vei găsi răspuns la orice nedumerire ce vizează această arie. Manualele regăsite la noi pe site sunt destinate elevilor din învățământul liceal – clasa a XI-a, dar și a altor persoane ce doresc să se inițieze în studiul economiei.

        Cuprinsul lucrărilor prezintă, într-o structură logică, o serie de concepte, procese economice, mecanisme și instrumente ale economiei reale folosite în înțelegerea vieții economico-sociale din întreaga lume. Manuale sunt structurate, în general, în patru capitole, fiecare dintre acestea cuprinzând mai multe lecții propriu-zise. Elevii vor găsi răspuns la toate întrebările legate: de ceea ce este economia, de ce este utilă economia, de ce aven nevoie pentru a întreprinde activități economice, ce importanță are economia pentru viața practică, care sunt cele mai facile medii în care se discută sau din care putem sustrage informații economice, care sunt factorii care influențează economia unei țări, care sunt rolurile economice pe care le îndeplinesc indivizii în societate (spre exemplu:  producători, consumatori, patroni, salariați etc.) și de ce au ei nevoie de informații economice concrete, care este importanța economiei ca știință și care sunt cele trei mari funcții pe care aceasta le îndeplinește, care este diferența dintre o activitate desfășurată la nivelul microeconomic, respectiv macroeconomic, de ce oamenii trebuie să aleagă mai degrabă unele bunuri și servicii, în defavoarea altora, cum se definește conceptul de alegere rațională din punct de vedere economic, care sunt formele pieței, din ce se formează mecanismul concurenței, ce înseamnă triada cerere-ofertă-preț în economia de piață, care este rolul statului în economia de piață, cum influențează Globalizarea economia țării și care este aportul adus de către Uniunea Europeană în acest context.

       Ceea ce se urmărește prin studierea unei astfel de discipline este asigurarea cunoștințelor necesare în vederea adoptării unui comportament economic prosper.

       Printre varietatea informațiilor de ordin teoretic manualele de economie conțin și alte elemente (scheme, grafice, diagrame, probleme, texte de comentat) prin care se urmărește crearea unui cadru activ, care să le dezvolte elevilor anumite competențe, menite să le dezvolte dorința implicării practice în cunoașterea lumii afacerilor și, ulterior, în acțiuni specific acesteia. Fiecare lecție conține secțiuni cu elemente de sinteză, ce le permite elevilor să recapituleze noțiunile prezentate,  secțiuni cu definițiile noilor termeni (Dicționar), întrebări și diverse exerciții. Manual economie clasa 11 conține, de asemenea, teste recapitulative și diverse probleme practice. Toate acestea cu scopul de a le permit elevilor să asimileze mai ușor informațiile și procesele economice.

       Realizate în conformitate cu programa școlară de clasa a XI-a și avizate de Ministerul Educației, manualele noastre îndeplinesc toate criteriile unei parcurgeri eficiente a materiei și îndeplinirea obiectivelor și competențelor necesare. La sfârșitul studierii unei astfel de discipline, elevii vor înțelege aceștia vor dobândi competențe specifice gândirii critice în spirit antreprenorial. Aceștia vor primi informații referitoare la orientarea comportamentului și a deciziilor lor, ca agenți economici, în raport cu normele, principiile și legile activității economice. Totodată, vor dezvolta următoarele valori și atitudini: libertate și eficiență economică și un comportament economic responsabil și activ.

        Manualele de economie destinate elevilor de clasa a XI-a pe care noi ne bazăm în studiul acestei discipline și pe care vi le propunem și dumneavoastră sunt următoarele:

  • Georgeta Georgescu, Elena Viorica Mocanu, Manual pentru clasa a XI-a (toate filierele, profilurile și specializările), București, Didactică și Pedagogică, 2019.
  • Maria Liana Lăcătuș, George Paul Lăcătuș, Manual pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2014.
  • Dorel Ailenei, Elena Bălan, Manual economie clasa 11, București, Humanitas, 2012.
  • Monica Dudian, Maria Hrisanta Dobre, Delia Tatu, Floriana Pană, Manual pentru clasa a XI-a, București, Niculescu ABC, 2012.
  • Gheorghe Cretoiu, Clasa a XI-a (ciclul superior al liceului), București, Antet, 2011.
  • Ilie Gavrilă, Dan Nițescu, Paul Tănase Ghiță, Clasa a XI-a, București, Economica Preuniversitaria, 2006.
  • Elena Lupșa, Victor Bratu, Manual pentru clasa a XI-a, Deva, Corvin, 2006.
  • Monica Dudian, Mihaela Hrisanta Dobre, Manual pentru clasa a XI-a, București, Niculescu ABC, 2006. 
  • Nicoleta Singureanu, Ortana Moise, Norel Moise, Diana Sodolescu, Manual pentru clasa a XI-a, București, Sigma, 2006.

      Toate manualele de economie destinate elevilor de clasa a XI-a se află doar la un click distanță de dumneavoastră. Accesați linkul, achiziționa-ți unul dintre  materialele noastre și bucurați-vă de calitatea și profesionalismul acestuia.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top