Inundații la Dobra (Alba) Gospodării inundate, infrastructură rutieră afectată, după ce un pârâiaș a ieșit din matcă.

0

 Ploile torențiale continuă să creeze probleme în județul Alba. În această după -amizază, în zona satului Dobra (comună Șugag), debitele apelor au crescut peste cota de inundaţie.

În urma creşterii peste cota de inundaţie a apelor pârâului aflat pe partea versantului dispre localitatea sibiană Jina, a ieșit din matcă, revârsându -se cu putere peste satul Dobra.

Viitura a intrat în gospodăriile oamenilor, fiind afectate de ape 10 locuințe. Drumul comunal care străbate localitatea a fost rupt de aluviuni, pe o porțiune de aproximativ 300 – 400 metri.

Potrivit reprezentanţilor ISU Alba, ²Garda de intervenție Sebeș în cooperare cu Detașamentul de pompieri Alba Iulia și SVSU Șugag intervin în localitatea Dobra pentru decolmatare și extragerea apei din gospodării.

La fața locului de deplasează 1 ofițer și 10 subofițeri.

Forțe alocate: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru prima intervenție și comandă (APIC) și două motopompe.

În localitatea afectată de inundații, au fost prezenți prefectul județului Alba, Nicolae Albu, alături de Dumitru Fulea – vicepreședinte CJ Alba și lt. col. Ovidiu Costea – Prim-adjunctul ISU Alba, pentru a coordona activitatea de intervenție.

Sursa foto – Instituția Prefectului Alba

Distribuie

Lasă un comentariu

Top