Iată 6 obiecte inedite pe care NU știai că trebuie să le ai tot timpul în mașină!

0

Conducătorii auto știu care sunt, în principiu, obiectele utile pe care trebuie să le dețină în automobilul personal înainte de a porni la drum. Însă puțini sunt informați că, pe lângă trusa de prim ajutor, roata de rezervă, extinctorul sau lanterna, există și alte lucruri care le pot fi de mare ajutor în cazul apariției unor evenimente neprevăzute. 

Iată CARE sunt obiectele la care nu te așteptai să-ți fie de mare folos în mașină:

  1. Nisip pentru litiera pisicilor

Dacă ești vreodată înzăpezit sau blocat într-o zonă plină de gheață, nisipul folosit pentru litiera pisicilor îți poate fi de mare ajutor. Împrăștie o cantitate suficientă în jurul roților și vei observa că, în acest fel, câștigi rapid un pic de tracțiune. Nu vei mai fi nevoit să împingi mașina și nici să turezi motorul excesiv, consumând aiurea combustibil prețios. Înainte de toate, însă, nu uita că trebuie să-ți echipezi mașina în mod corespunzător de fiecare dată când pornești cu ea la drum. Prin urmare, dacă nu ți-ai achiziționat până acum pneurile de sezon potrivite, comandă anvelope de la Auto Soft ca să fii mereu în siguranță.

  1. Un set de pungi ziplock

Gheața creează întotdeauna necazuri șoferilor. De exemplu, dacă nu parchezi mașina în garaj sau nu pui o prelată peste ea ca s-o protejezi de frig, atât parbrizul, cât și oglinzile retrovizoare pot îngheța. Totuși, există un truc pentru a-ți feri automobilul de aceste probleme, și anume, să acoperi oglinzile cu pungi ziplock. Învelișul din plastic va împiedica depunerea zăpezii și formarea gheții, astfel diminețile geroase nu îți vor mai crea atât de multe neplăceri.

  1. Pastă de dinți

Condusul pe timp de noapte poate fi periculos dacă drumul este insuficient luminat sau dacă sunt condiții meteo nefavorabile. În acest caz, farurile mașinii trebuie să fie cât se poate de strălucitoare pentru a-ți oferi mai multă lumină. Dacă acestea sunt murdare sau mătuite, pasta de dinți îți poate fi de mare ajutor. Pune o cantitate mică pe o cârpă curată și freacă ușor farurile. În scurt timp, vei vedea că acestea vor deveni mult mai clare și-ți vor oferi o luminozitate optimă.

  1. O pereche de șosete lungi

Acestea sunt antiderapante și pot fi folosite atunci când înlături zăpada proaspătă din jurul mașinii. Însă ele mai au o utilizare practică, la care, cel mai probabil, nu te-ai gândit până acum. De exemplu, dacă știi că peste noapte va ninge puternic și va fi foarte frig, îți poți proteja ștergătoarele, acoperindu-le cu o pereche groasă de șosete lungi. Acestea vor împiedica înghețarea lor și nu vei mai avea nevoie a doua zi dimineața de racletă pentru a le face rapid funcționale.  

  1. O lumânare, o cană goală și o brichetă

Dacă pornești la drum lung, iar mașina ta se strică atunci când te aștepți mai puțin, aceste trei obiecte îți vor fi de folos până vine cineva să te ajute. Ele îți vor oferi lumină și un strop de căldură să-ți încălzești mâinile în cazul în care ești la mare ananghie.

  1. Un cuțit sau instrument de tăiat centura de siguranță

În cazul unui accident nefericit, este posibil să ai nevoie să-ți tai centura de siguranță, iar un cuțit, briceag sau alt instrument ascuțit îți va fi de mare ajutor. Asigură-te, așadar, că ai tot timpul unul în torpedoul mașinii tale!

În concluzie, atunci când pornești la drum, trebuie să fii pregătit din toate punctele de vedere. Oricând se poate întâmpla un eveniment neprevăzut, iar în acel moment este important să ai obiectele necesare care te pot ajuta să ieși din bucluc.

Sursa foto: Unsplash.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top