Guvernul României a primit votul Parlamentului.Lista de miniștri ai noului guvern Cîțu

0

Cabinetul Cîţu a primit miercuri votul de învestitură, 260 de parlamentari votând în favoarea noului Executiv, fiind necesare 228 de voturi” pentru”. Ceremonia depunerii jurământului în faţa preşedintelui Klaus Iohannis este programată la ora 20:00.

Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat miercuri, în plenul Camerelor reunite, că în acest moment cel mai important lucru e sănătatea românilor şi a dat asigurări că personal va monitoriza obiectivele propuse şi că Executivul nu va propune niciodată obiective care nu pot fi atinse.

El i-a asigurat şi pe pensionari şi pe cei care au nevoie de ajutor că” nu vor fi lăsaţi în urmă”. Florin Cîţu a citit lista Guvernului în aplauzele colegilor de coaliţie, cei mai zgomotoşi fiind cei de la USR PLUS.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat miercuri, în plenul reunit, că pentru a fi acordat votul de încredere pentru Executivul Cîţu sunt necesare 228 de voturi „pentru”. Cîţu a fost primit şi cu aplauze, dar şi cu huiduieli, de către senatori şi deputaţi.

Total parlamentari – 455, prezenți – 446, voturi – 446. Voturi pentru acordarea încrederii Guvernului – 260. Voturi contra – 186, abțineri – 0.

Mesajul lui Florin Cîțu, după învestirea Guvernului: “Mulțumesc milioanelor de români care au susținut coaliție. Le promit că nu voi înșela niciodată așteptările acestor oameni.”

Componența Guvernului:

Premier – Florin Cîțu

Vicepremieri – Dan Bârna (USR-PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR)

Miniştri:

PNL

Finanțe – Alexandru Năzare

Externe – Bogdan Aurescu

Apărare – Nicolae Ciucă

Energie – Virgil Popescu

Interne – Lucian Bode

Educație -Sorin Câmpeanu

Cultură – Bogdan Gheorghiu

Agricultura – Adrian Oros

Munca – Raluca Ţurcan

USR

Justiție – Stelian Ion

Sănătate – Vlad Voiculescu

Transporturi – Cătălin Drulă

Fonduri Europene – Cristian Ghinea

Economie- Claudiu Năsui

Cercetare, Inovare, Digitalizare – Ciprian Teleman

UDMR

Dezvoltare – Cseke Attila

Mediu – Tanczos Bârna

Tineret și Sport- Novák Eduárd.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top