Florin Roman, ales președinte interimar al Camerei Deputaților

0

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Roman (PNL), a preluat interimatul la şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban.

Acesta a fost votat în şedinţa Biroului Permanental Camerei, pentru o perioadă de două săptămâni, fiind o înţelegere în conducerea forului legislativ pentru o conducere rotativă, până când se va contura o nouă majoritate pentru a se vota un nou preşedinte.

Roman a primit voturile de la USR.

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei în care s-a votat ca Florin Roman de la PNL să preia interimar şefia forului legislativ, că votul USR pentru această propunere are ca explicaţie faptul că partidul îşi doreşte stabilitate şi responsabilitate.

Florin Roman este vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu și a fost propus de partid să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților după demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei.

De numele lui Florin Roman este legat scandalul recent de la citirea moțiunii de cenzură a USR-AUR. În ședința de plen comun, deputatul PNL Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși chestorii de ședința l-au rugat să părăsească prezidiul.

Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi.

În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.

Reamintim că după ruperea Coaliției PNL-USR-UDMR, niciun un partid nu are majoritatea parlamentară pentru a susține un președinte al Camerei Deputaților cu mandat plin.

Până la finalizarea crizei politice nu va fi numit și votat de către deputați un președinte al Camerei inferioare cu mandat plin.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top