Două focare noi de COVID – 19 în Alba

0

Două noi focare COVID-19 au fost identificate în județul Alba, a anunțat sâmbăta Alexandru Sinea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

În cele două focare, au fost indentificate un număr de 56 cazuri noi, primul dintre ele fiind identificat în Centrul de Îngrijiri și Asistență (CIA) Drașov – unde au fost identificate 20 de persoane, ca fiind pozitive cu coronavirus, iar al doilea la Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul”, acolo 36 de elevi au fost testași pozitiv, ca fiind infectați cu COVID – 19.

“În ultimele 24 de ore au fost identificate 56 de cazuri noi în 2 focare: 20 în Centrul de Îngrijiri și Asistență (CIA) Drașov și 36 la Liceul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia. Facem precizarea că niciunul dintre cele două focare nu a fost inclus la calculul incidenței.

Cât privește focarul de la Liceul Militar Alba Iulia, DSP Alba a luat decizia scoaterii acestuia de la calculul incidenței, având în vedere că focarul este unul de tip închis, asimilat celor rezidențiale în cazul cărora pozitivii sunt carantinați în același loc și nu părăsesc locația respectivă până la expirarea perioadei de carantinei, astfel încât virusul nu se poate răspândi”, Alexandru SINEA, director executiv DSP Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top