DOCUMENTE : Vaca cu 100 de țâțe a lui FRANK TIMIȘ. Instanța anulează împroprietărirea cu 6056 hectare a lui Cap de Urs și Vasile a lu’ Spărietu

0

un material realizat cu sprijinul Nostra Silva

Dovada că Frank Timiş a devenit membru al Asociației Composesorale Cisla

O sentință irevocabilă, pronunțată în anul 2004, a fost folosită ca hȃrtie igienică pentru şters gura şi fundul grupului de politicieni, miliardari şi tăietori de lemne ce s-a înfruptat în perioada 2006 – 2019 cu beneficiile a 6056 hectare de teren forestier

Prin sentința civilă nr. 2214 din 22 august 2019 Judecătoria Sighetu Marmației a dispus constatarea nulității absolute a actelor de constituire a dreptului de proprietate pentru 6056 hectare teren forestier, emise ilegal în favoarea Asociației Composesorale Cisla. Minuta poate să fie accesată aici.

Asociația Composesorală Cisla, o structură organizată de rudele miliardarului Frank Timiş (născut la Borşa, la 28 ianuarie 1963, cu numele Vasile Timiş, al lui Spărietu), cu sprijinul financiar al magnatului  a preluat prin proceduri administrative, inițiate de Comisia locală Borşa şi Comisia Județeană Maramureş, 6056 hectare teren forestier, suprafață care anterior fusese retrocedată prin hotărȃre definitivă şi irevocabilă Composesoratului Borşa. Suprafața pusă în posesie ilegal se suprapune, deloc întȃmplător, cu fostul bazin minier Baia Borşa.

VIDEO – EFECTUL FRANK: NEAMURI, PĂDURI, PROFITURI

Asociaţiei Composesorale Borşa, o comunitatea istorică de proprietari din Maramureş, i se reconstituie dreptul de proprietate pentru 17.000 hectare teren forestier prin sentinţa civilă nr. 217 din 5.04.2004 a Judecătoriei Aleşd.Hotărârea judecătorească nu a fost respectată de autorităţile din Maramureş, întreaga suprafaţă de 17.000 hectare fiind redistribuită către structuri de crimă organizată: politicieni, gangsteri locali, mari "oameni de afaceri".Pădurea de pe 12.000 de hectare a fost rasă, integral, în perioada 2004-2017.Masa lemnoasă exploatată ilegal valorează, la prima mână, peste 300.000.000 EURO.Distrugerea pădurilor s-a făcut de "autori necunoscuţi" – nimeni nu a fost condamant pentru dezastrul din Borşa.În iunie 2017, executorul judecătoresc Aniţei Dorel, însoţit de peste 20 de jandarmi şi de Asociaţia Composesorală Borşa, a pus în executare o decizie irevocabilă a Tribunalului Maramureş (ordonanţă preşedinţială) pentru a opri tăierile ilegale pe o suprafaţă de peste 6.000 hectare, administrată de interpuşii şi neamurile lui Frank Timiş.La începutul anului 2014 are loc la Londra o întâlnire la care participă Frank Timiş şi Cap de Urs – Şteţcu Toader.În următorii doi ani, 70% din problema spălării teritoriului traficat este rezolvată: de la 1,56 ha deţinute în mai 2012, Cap de Urs (Şteţcu Toader) ajunge la peste 4300 de hectare în aprilie 2016.Valoarea de piaţă a celor 4300 ha (amplasate exact peste zona minieră din Baia Borşa) este de minim 11.000.000 EURO.Salariul lui Cap de Urs – Şteţcu Toader – începe de la 1800 lei şi ajunge la 3000 lei/lună.Ca să acopere preţul din salariu ar fi trebuit să muncească aproximativ 16.500 de luni, adică… 1375 de ani.Detalii pe www.opiniatransilvana.ro , nostrasilva.ro

Publicată de Opinia Transilvana pe Joi, 11 ianuarie 2018

O “hotărȃre” a Comisiei Județene Maramureş a fost mai “tare” decȃt o sentință irevocabilă.

Prin hotărârea nr. 2 din 29 noiembrie 2005 Comisia Judeţeană Maramureş pentru stabilirea dreptului de proprietatea privată asupra terenurilor a validat anexa nr. 39 în suprafaţă de 6056,9 ha teren cu vegetaţie forestieră pentru Composesoratul Cisla Borşa.

Conform procesului-verbal care consemnează dezbaterile şedinţei din 29.11.2005 a Comisiei Judeţene Maramureş, din totalul de 11 membri au fost prezenţi 7. Această consemnare din paragraful nr. 1 al acestui înscris este confirmată de prezenţa a 7 semnături la finalul procesului-verbal.

Cu toate acestea, în procesul-verbal din 29.11.2005 al Comisiei Judeţene Maramureş se consemnează:

8 membrii ai Comis. Jud. sînt pentru validarea anexei nr. 39 – BORŞA. D-nul Avram Grigore I.C.R.P.J, d-nul Cliţan Vasile, d-nul Ciuman Vasile se abţin de la vot.

Suntem în mod evident în prezenţa unui FALS: dacă 3 din cei 7 membri prezenţi s-au abţinut de la vot, un calcul matematic elementar ne spune că numai 4 membri ai Comisiei Judeţene Maramureş au decis validarea anexei nr. 39 pentru Composesoratul Cisla (pentru ca votul să fie valabil era necesară o majoritate calificată, de minim 6 persoane).

A urmat un şir de ilegalități ce au culminat cu punerea în posesie a Composesoratului Cisla (cu patru procese-verbale de punere în posesie cu acelaşi număr de înregistrare, dar cu un conținut diferit – varianta 1varianta 2 – “originalul” Comisiei locale Borşa, varianta 3 – “originalul” Composesoratului Cisla şi varianta 4) şi emiterea titlului de proprietate pentru composesoratul coordonat de rudele de sȃnge ale lui Frank Timiş.

După această împroprietărire, teritoriul a fost spălat ca la carte: pȃnă la 22 decembrie 2015, Şteţcu Toader (zis Cap de Urs), soţul verişoarei primare a lui Frank Timiş ajuge să dețină aproximativ 4347 ha din totalul de 6056, fiind consemnat cu 8695 voturi din totalul de 12236 voturi exprimate în adunarea generală.

După ce achiziționează drepturile composesorale prin intermediari, Frank Timiş (Vasile Timiş) devine printr-o cerere din 28 noiembrie 2015, membru al Asociației Composesorale Cisla. Din interior, avȃnd calitatea de composesor, poate acum să treacă pe numele său tot teritoriul cumpărat prin interpuşi.

Sentința Judecătoriei Sighetu Marmației nu este încă motivată, urmează să revenim cu detalii după redactarea hotărării

Cazul este mai complex, la fel şi ilegalitățile, dar acesta este, pe scurt, modul în care o sentință irevocabilă a Judecătoriei Aleşd, pronunțată în anul 2004a fost folosită ca hȃrtie igienică pentru şters gura şi fundul grupului de politicieni, miliardari şi tăietori de lemne ce s-a înfruptat în perioada 2006 – 2019 cu beneficiile unei vaci cu 100 de țȃțe: 6056 hectare de teren forestier.

Cȃte ştiu politicienii despre acest caz, vedeți în acest material video (începȃnd cu Traian Băsescu şi continuȃnd cu avertismentele criminale ale mafioților).

VIDEO : Iubirea de moşie e un zid

Statul Român refuză, de 14 ani, să execute o hotărâre irevocabilă prin care s-a reconstituit Asociaţiei Composesorale Borşa dreptul de proprietate pentru 17.000 hectare teren forestier. Clasa şi clica politică guvernează cu pretenţia fanariotă că, indiferent de ce spune justiţia, dreptatea trebuie cumpărată de la ei. Motiv pentru care politicienii construiesc un sistem juridic pentru o societate săracă. Durerile acestor oameni din Borşa sunt durerile societăţii româneşti: în afară de liberatea fizică, în 28 de ani ei au recoltat doar iluzii. Câţi au mai rămas, storşi de vlagă şi de putere, continuă lupta, cu pustiul în suflet şi în ogradă. Urmărește subiectul pe : www.opiniatransilvana.ro

Publicată de Opinia Transilvana pe Duminică, 28 ianuarie 2018

PS – între timp, rȃndurile au fost strȃnse: la 16 iunie 2019, la Miraje Resort din Vişeu de Sus, a avut loc nunta băiatului lui Cap de Urs (apare în acest video) cu fata lui Toader Timiş Butanu . Naşul? Cine altul? Vasile al lui Spărietu sau … Frank Timiş!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top