DOCUMENTE : Când polițiștii se cred politicieni, doi tablagii ai structurilor de informații reușesc să lovească în plin conducerea IPJ Alba. O anchetă pe genunchi făcută de procurorii DNA

2

După o perioadă lungă în care toată lumea a uitat de existenţa procurorilor DNA, Structura Teritorială Alba, o” mega anchetă” zguduie liniștea județului. Mai mulţi poliţişti din Alba sunt vizaţi în ancheta celor de la anticorupție. Mega-dosarul se referă la fapte de dare şi luare de mită, abuz în serviciu şi fraudă din fonduri europene.


În scandalul provocat sunt implicate nume grele din conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, fermieri și oameni de afaceri care nu au nici o legătură cu faptele care au stat la baza construcției dosarului care urma să scoată din umbră anchetatorii DNA.


Privind per ansamblu întreaga anchetă se bazează pe notele informative întocmite de niște tablagii din structurile MAI aflați sub umbrela Direcției de Operațiuni Speciale. Practic niște polițiști din zona Vidra și Câmpeni au vrut astfel să lovească direct în vârful Inspectoratului Județean de Poliție” ţesând” un mega dosar din care a ieșit un adevărat ghiveci.


Cel mai probabil din lipsă de profesionalism și dorință de răzbunare, doi dintre semnatarii notelor informative au vrut să pună ”pânza pe țambal” chiar în cazul unor plângeri penale împotriva acestora. Redacția publicației Opinia Transilvana a intrat în posesia mai multor documente faptul că cei doi oameni ai structurii DOS erau acuzați de fapte de corupție și trafic de influenţă.


Greu de explicat cum anchetatorii DNA Alba au trecut cu vederea zeci de plângeri formulate împotriva celor doi și au întors întreg mecanismul în favoarea acestora. Deocamdată, procurorii nu au ajuns la faza urmăririi penale” in personam”, dar sursele susțin că toți cei care au depus sesizări sunt suspecți.


Un om de afaceri din Alba Iulia care de mai bine de doi ani se chinuie să scoată la iveală abuzurile celor doi polițiști a fost și el ridicat de anchetatori iar printre acuzațiile care i-au fost aduse putem regăsii fapte care nu au legătură cu dosarul.


” Nu înţeleg domnule cum trei plutonieri reușesc să provoace un asemenea scandal. Am făcut mai multe sesizări la care am lăsat și dovezi clare și toate au fost trecute cu vederea” ne-a explicat omul de afaceri.


Așadar un dosar făcut pe genunchi de procurorii DNA Alba și îmbrăcat în sintagma” Lovitură data Mafiei Lemnului” este pe cale să lovească direct în vârful Poliției Alba chiar dacă personajele implicate nu au nici o legătură cu subiectul. Despre întreg filmul evenimentelor și ce acuzații grave sunt aduse celor implicați într-o anchetă jurnalistică ce urmează a fi publicată.

.

Distribuie

2 comentarii

  1. Cum incercati voi sa-i scoateti basma curata!Pai astia au combinatii de 30 de ani,unii au ajuns in confucerea politiei prin afacerile cu lemn.Lasa domnule sa faca Dna ce trebuie si vedem dupa aia,judecatorul decide!Cati bani ati luat pentru articolul asta?

Lasă un comentariu

Top