DOCUMENTE : Când amatori din Direcția de Operațiuni Speciale se cred ofițeri SRI, DNA anchetează un dosar după scenariul lui 007

0

Încep să iasă la iveală aspecte ce țin de slaba pregătire profesională a celor ce instrumentează renumitul caz al ”Mafiei lemnului” în care mai mulți ofițeri ai IPJ Alba ar fi implicați.


Din documentele obținute de la sursele noastre, am aruncat o privire pe mandatul de percheziție folosit pentru toți cei implicați. Inițial am crezut că procurorii structurii DNA Alba au deconspirat o adevărată rețea de terorism, bazându-se probabil pe informațiile furnizate de cei doi lucrători ai Direcției de Operațiuni Speciale și milițianul care se crede polițist. Precum șoarecele care se visează în oglindă leu, angajații DOS se văd mai presus decât un ofițer SRI (aspecte care reies din discuțiile cu martorii)

Trecem peste prezentarea amatorilor care au instrumentat acest mega dosar ca să observăm tot din documente că împotriva celor 3 crai au fost făcute mai multe sesizări, declarații și administrate probe. Lucrări aflate pe masa poliţiştilor care ulterior urmau să fie vizați de anchetă.


Culmea anchetei DNA este că la perchezițiile domiciliare ale celor implicați care au făcut și sesizări împotriva gherilei DOS, procurorii au căutat cu sete oarbă exact acele sesizări.

Motivul pe care îl bănuim noi este că anchetatorii vroiau să afle ce denunțuri au fost făcute împotriva celor de la DOS și a milițianului care la un moment dat se credea interlopul Apusenilor și nu era sub acoperire.
Unul din principalii suspecți ai acestui dosar, Cătălin Narița din Câmpeni – Sohodol este și cel care la un moment dat a refuzat categoric să mai cotizeze milițianului.

De aici a început si conflictul între ei. Narița, un fermier respectat în zona Apusenilor a început să reclame comportamentul omului legi. În mare parte sesizările erau monitorizate de cei de la DOS care dețineau informațiile și controlul.


De aici până la ameninţări și răzbunări nu a mai fost decât un pas.


Una din marile acuzații din dosar este” Fraudarea Fondurilor Europene” și face referire la modul în care Cătălin Narița a achiziționat bovinele pentru întregirea fermei pe care o deține. Informația din dosar este însă total falsă, Cătălin a folosit un credit prin care a achiziționat vacile, bani pe care ulterior trebuie să îi returneze.


Acum familia lui Cătălin Narița trăiește într-o adevărată teroare, primind amenințări indirecte. Acesta are în ferma mii de baloți de fân care asigură hrana animalelor în această perioadă secetoasă. Voci apropiate au început să îl avertizeze pe Cătălin despre pericolul unui incendiu în fermă.


” Vă dați seama, am doi copii de crescut. Cine se poate pune cu ăștia. Nu mai aveam de unde să le dau mereu bani și tot ce le trebuia. Ultima dată i-am dat la S… 6 viței, am făcut foaia de drum pe tatăl lui și i-am transportat pe lângă Aiud pe acolo… acum mă tem pentru ferma mea… Nu este normal ce se întâmplă. Chiar mi-au spus că o să regret”, spune Cătălin Narița.


Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Alba au realizat într-un final că de fapt dosarul început încă din 2019 nu are nimic concret. Nu există legături între personaje, nu există dare sau luare de mită, șantaj sau fraudarea Fondurilor Europene. Se încearcă acum, prin metode securisto – polițienești găsirea unui țap ispășitor pe care anchetatorii să arunce vina.

Într-un final este o răzbunare tacită a celor trei șmecherași cu legături puternice în interiorul DNA. Urmează într-un alt material să vedem cine sunt aceștia și cum au reușit să convingă procurorii că Narița Cătălin și gașca care îl ajută să înfrunte nedreptatea făcută în acest dosar sunt, după cum arată mandatul de percheziție, teroriști internaționali.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top