Declarația sau adeverința la control: Peste 200 sancțiuni aplicate de polițiștii din județul Alba, pentru cei care au încălcat restricțiile de deplasare, sau pentru cei care nu purtau masca de protecție

0

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor atât pe timpul zilei, cât și al nopții, în județul Alba. Oamenii legii fac verificări în permanență pentru a vedea dacă albaiulienii respectă restricțiile de deplasare, dar și dacă poartă mască de protecție. Au aplicat, numai în ultimele 24 de ore, amenzi în valoare 12.560 lei.

Oamenii legii acționează zilnic în zonele aglomerate, la societăți comerciale, dar și în mijloacele de transport în comun. De asemenea, pe timpul nopții, polițiștii și jandarmii instituie filtre și patrulează pentru a se asigura că cetățenii respectă restricțiile de deplasare. În cadrul controalelor, efectuate vineri, poliţiştii au legitimat un număr total de 7.133 persoane.

Comunicat IPJ Alba:

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 203 polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 34 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 244 de mijloace de transport, din care 69 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 7.133 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 102 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 117 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 12.560 lei.

În filtrele constituite la intrările/ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud) precum și pe raza acestora au acționat 113 forțe de ordine care au controlat 4.601 persoane și 2.985 autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 50 de persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Reamintim faptul că, în intervalul orar 06,00 – 22,00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietății sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

În intervalul orar 22,00 – 06,00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top