De ce se bate pasul pe loc în cazul Cuprumin – Moldomin ? Compania de la Abrud așteaptă lămuriri din partea lichidatorului

0

Situație incertă în proiectul Ministerului Economiei de a pune în valoare resursele miniere din fosta exploatare Moldomin, Moldova Nouă. Licitația programată pe data de 7 octombrie a fost amânată pentru luna noiembrie deoarece nu s-a prezentat nimeni.


Surse din cadrul Ministerului Economiei susțin că principalul cumpărător, Cuprumin Abrud, nu s-a prezentat la licitație motivând lipsa de colaborare cu lichidatorul și creditorii Moldomin care nu au venit cu lămuriri concrete legate de situația exactă a fostei exploatări de la Moldova Nouă.


Compania Cuprumin Abrud se află în momentul de față într-o situație nefavorabilă fiind prinsă între poziția Ministerului Economiei de a redeschide exploatarea de la Moldomin și lichidatorul RTZ & Partners SPRL care se pare că nu ar vrea să cedeze susținând cu înfocare interesele creditorilor. Din păcate în această ecuație nu a intervenit deloc Ministerul Finanțelor care are un rol important într-o eventuală tranzacție cu singura companie minieră care a scăpat din mâna căpușarilor iar în momentul de față derulează investiții importante din profitul realizat. Se pare că totuși Ministerul Finanțelor este principalul creditor.


Pentru a se încerca denaturarea situației și pentru a se pierde cu vederea lipsa de implicare a tuturor instituțiilor de stat, cu ajutorul presei, s-a creat un mit legat de presiuni făcute de ministrul economiei pentru semnarea acestui contract. În mod normal Ministerul Economiei prin Niculae Bădălău, ar trebui să ceară lichidatorului să fie menționate și lămurite lucrurile privind preluarea activelor și problemelor de mediu fără a pune în dificultate societatea Cuprumin.
Procedura de licitație urmează să fie reluată în data de 4 noiembrie.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top