Cum un agent șef principal al IPJ Alba încalcă legea în mod repetat fără să fie tras la răspundere

1

România a fost și încă mai este condusă de clanuri: de şmecherii, de politicieni, de afaceriști, de judecători, de procurori, de polițiști. Fiecare categorie socială care și-a creat o justiție paralelă, fiecare categorie este un clan distinct pus pe căpătuială, întărirea și apărarea propriilor privilegii. Se poate traduce ca fiind o “solidaritate de branșă”. Însă când această solidaritate persistă și face rău sistemului este clar că cineva puternic este în spatele acțiunii.


Să revenim cu un caz petrecut în luna septembrie când un polițist din Baia de Arieș a fost prins la volanul mașinii fără asigurarea obligatorie. Oprit în trafic de colegi, organul a refuzat să își dea numere de înmatriculare jos, așa cum prevede legea. Deci a încălcat legea care spune că: persoana care este prinsă fără asigurare auto este obligată să predea poliţiei numerele de înmatriculare.

Parcă cu toți suntem egali în fața Legii și nimeni nu este mai presus de “Dânsa”. 


O dată apărut în presă, subiectul nu mai putea fi evitat. Așadar în interiorul IPJ Alba au apărut voci timide care spun că se va face o comisie de disciplină, că organul urmează să fie sancționat că… curățăm imaginea… că deh trebuie să dea frumos în fața societății.
După un timp, Vasile Barb, căci despre agentul șef principal Vasile Barb este vorba, este sancționat de colegi și mutat disciplinar la Poliția orașului Abrud. Toate bune, că doar nu i-or tăia capul. Deși a refuzat să dea, fizic, plăcuțele jos de pe mașină, este înregistrat în documente că ele sunt retrase, pe românește nu are drept de circulație.


Aspectul care dovedește totuși că Dânsa, adică Legea, nu este pentru toți aceiași, îl dovedește chiar agentul principal de poliție Barb Vasile. Acest individ face zilnic naveta, dus – întors, de la Baia de Arieș la Abrud, aproape 70 de kilometri, fără ca vreun coleg să îl surprindă.


Dosarul prin care ar fi trebuit cercetat nu există, nu a ajuns la nici un procuror deși aceiași Lege:
Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice: art. 334- Punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, al. 4 spune așa:

CJ 82 BOR la sediul Poliției Abrud

” Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei placate cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la doi ani sau cu amendă.”


Tupeul pe care îl are acest personaj este nemărginit sau se bazează la nesfârșit de protecția de care beneficiază.
Ei bine “solidaritate de branșă” dovedește cât de găunoasă este situația cu privire la aspectele semnalate. Nici măcar un polițist, nici măcar un șef din tot IPJ-ul să nu audă să nu vadă adevărul despre acest personaj? Este un semn de întrebare, mai punem niște exemple și vă arătăm cine îl susține totuși de Vasile Barb și de ce.


Adevărul este că agentul șef principal Barb Vasile este un om harnic, zilnic este nevoit să își împartă serviciul cu gospodăria. Are o fermă de animale lângă Baia de Arieș, afaceri cu lemne și foarte multe” combinații” în zona Apusenilor, mai ales pe Valea Arieșului. O declarație de avere fabuloasă nu mai este un aspect ieșit din comun.


Totuși însă Barb Vasile deține mai multe autoturisme și camionete pe care le conduce fără numere de înmatriculare, ITP sau asigurarea RCA. Dar nu a fost niciodată prins și cu siguranță nu v-a fi prins.
Cunoscuții și vecinii acestuia recunosc că încalcă legea dar se feresc să vorbească, nu să îl protejeze ci de frică. Tot de frică o parte din colegi întorc capul când îi văd mașinile.

proprietate Vasile Barb – fără numere de înmatriculare
același autoturism în altă locație


Fiind pe urmele acestuia în mai multe am ajuns să ne întrebăm cum a trecut animate teste, obligatorii pentru un agent de poliție. Comportamentul acestuia ridică multe semen de întrebare pe care șefii IPJ nu și le-au pus.
Nu am anunțat poliția în trafic deși l-am surprins în mai multe locuri să vedem până unde duce această mojicie.

Vasile Barb surprins în trafic – 07.01.2020 CJ 82 BOR


Cum reuşeşte un agent șef principal din vârful Apusenilor să” cotizeze” solidaritatea de breaslă din vârful IPJ Alba este un semn de întrebare la care am găsit parțial răspunsuri pe care urmează să le prezentăm.
Aceste” justiții” paralele trebuie să dispară, sau atribuțiile lor să fie simple “de onoare”, dacă vrem să scăpăm cu adevărat de corupție.

Distribuie
Top