Cum se încarcă bateriile de camioane?

0

Vehiculele grele, cum sunt camioanele sau autobuzele, au nevoie de echipamente corespunzătoare pentru o funcționare optimă. Una dintre componentele principale fără de care motorul nu poate porni este, bineînțeles, bateria de camion, fapt pentru care aceasta are nevoie de atribute calitative excelente.

De exemplu, performanțele ridicate de pornire precum și o rezistență sporită la vibrații sunt doar două dintre calitățile pe care trebuie să le întrunească acumulatorii auto de camion.

De unde putem cumpăra baterii de camioane bune?

În condițiile în care piața de specialitate s-a extins inclusiv în mediul online, alegerea unei astfel de piese devine ceva mai complexă. Astfel, în ziua de astăzi se pot găsi baterii auto și de camioane atât ieftine, cât și cu prețuri mai piperate, în funcție de branduri și de producători.

Unul dintre magazinele online care are în portofoliul său de produse baterii de camioane la cele mai bune prețuri este Sorgeti.

Astfel, pe website-ul sorgeti.ro puteți găsi articole care oferă performanțe ridicate și durabilitate și care răspund celor mai mari exigențe.

Cum putem încărca bateria de camion

Dacă bateria de camion s-a descărcat, puteți apela la un redresor pentru a o încărca. Iată câteva sfaturi pe care să le luați în considerare atunci când vreți să încărcați acumulatorul de camion:

  • Evitați încărcarea unor baterii înghețate sau a unor acumulatori care au o temperatură de peste 45˚;
  • Conectați borna pozitivă a bateriei (+) la ieșirea pozitivă a încărcătorului și borna negativă a bateriei la ieșirea negativă a încărcătorului;
  • Nu este recomandată pornirea încărcătorului dacă nu ați conectat complet bateria;
  • Atunci când încărcarea este completă, este indicat să opriți mai întâi încărcătorul;
  • În cazul în care bateria s-a încins sau prezintă pierderi de acid, întrerupeți încărcarea;
  • De asemenea, pe toată durata încărcării se recomandă o ventilație corespunzătoare.

Cum alegem cea mai bună baterie pentru camion?

Înainte de a achiziționa un acumulator, ar trebui să luați în considerare detaliile și specificațiile tehnice. Astfel, dacă țineți cont de cerințele motorului, capacitatea (măsurată în amperi oră) și tensiunea (măsurată în Volți), puteți alege o baterie care să aibă o rezistență ridicată la diverse condiții meteorologice.

Pentru a alege un acumulator de calitate, va trebui să avem grijă pe de-o parte de caracteristicile vehiculului și, pe de altă parte, de calitatea bateriei pe care o vom achiziționa.

Astfel, deosebit de importantă este referința pe care producătorul o recomandă, aceasta având atât specificațiile referitoare la putere cât și mărimea casetei (care trebuie să fie precisă pentru a nu provoca vibrații libere).

De asemenea, este bine să luați în considerare și accesoriile suplimentare pe care le-ați instalat și care generează consum de energie. De obicei, camioanele sunt prevăzute cu tahometre care consumă foarte mult din cauza faptului că  acestea funcționează și în perioada staționării.

Cât durează încărcarea unei baterii de camion?

Ei bine, numărul de ore destinat încărcării unui acumulator depinde de:

1) Dimensiunea bateriei;

2) Gradul de descărcare pe care îl are;

3) Tipul încărcătorului care este contorizat.

Astfel, timpul de încărcare pe care îl are o baterie auto va fi diferit față de timpul de încărcare al unei baterii de camion. În general, acumulatorii mai mari necesită mai mult timp de încărcare.

În mod normal, o baterie auto 100% epuizată necesită mai mult timp de încărcare decât atunci când este parțial descărcată.

De altfel, tensiunea pe care o are bateria auto la extremități nu este altceva decât o reflectare a stării sale de încărcare. De pildă, o baterie complet încărcată va avea o tensiune de 12,6 V până la 12,8 V și poate ajunge chiar până la 12,9 V.

De asemenea, un acumulator complet descărcat va avea o tensiune de 12,0 V, în timp ce o baterie descărcată pe jumătate (50%) va avea 12,3 V.

În cazul bateriilor de camion, putem vorbi de existența a doi acumulatori montați în serie, fiecare având o tensiune de 12 V.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top